Visepresident: Verhoog toegang tot water en sanitasie om verdwerging te verminder

  • Whatsapp
Visepresident: Verhoog toegang tot water en sanitasie om verdwerging te verminder


Jakarta (1NEWS) – Visepresident (Wapres) Ma’ruf Amin het gesê dat die verhoging van toegang tot skoon water en behoorlike sanitasiefasiliteite ‘n vermindering in gevalle kan aanmoedig verdwergingchroniese wanvoeding wat veroorsaak dat kinders se groei ontwrig word sodat hul liggame korter is as kinders van hul ouderdom.

Read More

“Daar is baie faktore wat bygedra het tot die poging om af te neem verdwerginginsluitend omgewingsgesondheid, veral wat verband hou met sanitasie en die beskikbaarheid van behoorlike drinkwater,” het hy Saterdag by die visepresident se amptelike woning in Jakarta gesê.

In die 3de Nasionale Werkvergadering van die Indonesiese Environmental Health Experts Association (HAKLI) wat aanlyn gehou is, het die vise-president gesê dat die regering ‘n teiken gestel het om toegang tot drinkwater en behoorlike sanitasie te verhoog om die afname in verdwerging.

In presidensiële regulasie nommer 72 van 2021 oor versnelling van agteruitgang Versterkinghet hy verduidelik, die regering teiken 100 persent van huishoudings om toegang tot behoorlike drinkwater te hê en 90 persent van huishoudings om toegang tot behoorlike sanitasie teen 2024 te hê.

Volgens hom het die dekking van voldoende drinkwaterfasiliteite die afgelope drie jaar met 1,5 persent toegeneem en die dekking van behoorlike sanitasie het met 2,9 persent toegeneem sodat die persentasie huishoudings met toegang tot behoorlike drinkwater 90,7 persent bereik het en huishoudings met toegang tot behoorlike sanitasie ongeveer 80,2 persent.

“Ons moet hierdie prestasie onmiddellik verbeter, want ons het net twee jaar oor om die teiken in 2024 te bereik,” het hy gesê.

Die regering probeer die afname versnel verdwerging omdat hierdie voedingsprobleme pogings om menslike hulpbronne te ontwikkel kan belemmer en ekonomiese verliese kan veroorsaak.

Versterking veroorsaak ‘n afname in intelligensie en kognitiewe vermoëns asook ontwrigting van die liggaam se metabolisme, sodat (die liggaam) kwesbaar is vir nie-oordraagbare siektes soos hartsiektes en diabetes. Al hierdie sal produktiwiteit in die toekoms verminder,” het die visepresident gesê.

“Tweedens, verdwerging ‘n ekonomiese verlies van twee tot drie persent van ‘n land se totale BBP veroorsaak. Vir Indonesië is die totale verlies as gevolg van verdwerging meer as IDR 300 biljoen per jaar bereik,” het hy bygevoeg.

Die vise-president het gesê dat die regering probeer om sake te verminder verdwerging wat tans op 24,4 persent tot 14 persent in 2024 staan.

“Dit beteken dat ons in die volgende twee jaar of wat die voorkoms moet kan verminder verdwerging tot meer as 10 persent,” het hy gesê.

Hy hoop dat die Derde Nasionale Werkvergadering van HAKLI in 2022 sinvolle beleidsformulerings en aanbevelings sal lewer, insluitend aanbevelings oor pogings om voorkomsvermindering te versnel. verdwerging in Indonesië.

Arif Sumantri, voorsitter van die HAKLI se sentrale uitvoerende hoof, het gesê dat die nasionale werkvergadering van die vereniging drie strategiese kwessies bespreek het, insluitend transformasie in primêre dienste, verwysingsdienste, menslike hulpbronne vir gesondheid, gesondheidstegnologie en post-COVID-19 gesondheidsfinansiering.

Daarbenewens het die III HAKLI Nasionale Werkvergadering volgens hom die impak van klimaatsverandering bespreek wat nou verband hou met die beskikbaarheid van skoon water en die gebruik van die demografiese bonus.

Lees ook:
Bappenas: Toegang tot behoorlike sanitasie verhoog met 2,35 persent per jaar
Ministerie van Gesondheid: 89,1 persent van Indonesiërs drink onveilige water

Verslaggewer: Desca Lidya Natalia
Redakteur: Maryati
KOPIEREG © 1NEWS 2022

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae