Trots maar teleurgesteld, dit is wat die Minang-gemeenskap sê oor ‘Rendang gaan na Europa’

  • Whatsapp
LambeTurah Official Website

1NEWS.LIVE – Voor- en nadele Die bekendstelling van die ‘Rendang Goes to Europe’-projek het voor- en nadele onder die Minang-gemeenskap ingeoes.

Read More

Omdat, in ‘n poging om rendang op ‘n internasionale skaal te bevorder, die Minang-gemeenskap nie ‘n aantal van hulle betrek het nie.

Voorheen het die Ministerie van Toerisme en Kreatiewe Ekonomie, Sandiaga Uno, pas ‘n tyd gelede die ‘Rendang Goes to Europe’-projek in Bali van stapel gestuur.

Hy beplan om ’n rendangfabriek in Bulgarye te bou wat honderde kilogram rendangvleis kan produseer om aan verskeie lande in Europa en die Midde-Ooste bemark te word.

Natuurlik is dit goeie nuus vir die mense van Indonesië, rendang kan deur buitelandse mense geken word en is ook geïnisieer deur die Indonesiese ambassadeur in Bulgarye, Iwan Bogananta.

Maar ongelukkig het ‘n aantal Minang-mense teleurgesteld gelyk met hierdie projek omdat hulle nie by samewerking betrokke was nie. Trouens, rendang is die oorspronklike kookkuns van die Minang-mense.

Minang kulinêre praktisyn en skrywer van die boek ‘The Story of Rendang’ wat die gevoelens van teleurstelling van die Minang-mense uitdruk.

“Ek het vanoggend ‘n DM ontvang oor die bekendstelling van Rendang Goes to Europe in Bali. Vanmiddag het dit begin kalmeer, gesien hoe hierdie gebeurtenis die harte van die Minang Perrendang-gemeenskapsvriende seergemaak het. Die MSME’s wat ook veg vir die grootte van Rendang. Ja, gister was daar nuus van die stigting van ‘n rendang-fabriek in Bulgarye. Die swemmers unies sê: “Wat kan ons doen, maar moet die bekendstelling ook in Bali wees?” Om die Balinese nie die skuld te gee nie, daar is glad geen bedoeling nie. Maar om die eienaar van die bekendstellingsgeleentheid te bevraagteken, is die area van oorsprong vir rendang onsigbaar of glad nie onthou nie,” het hy Saterdag (26/3/2022) aan Detikcom gesê.

“Waar is die posisie van die Minangkabau-swemmer? Word daar ‘n wonderlike storie oor Minang rendang aangebied? Is jy skaam om die bekendstelling te maak in die area waar rendang gebore is? Minder gesog? Minder warm? Die Minang Perendang-gemeenskap is nie lekker om mee te werk nie?” Die verbinding.

Gebonde aan die voor- en nadele van die rendang-fabrieksprojek, het Uni Reno gesê hy is trots daarop dat rendang wêreldwyd uitgevoer kan word.

“Ek is trots, ongeag die voor- en nadele van hoekom die fabriek in Bulgarye is, of hoe die regering homself ondersteun vir die Minangkabau-diaspora in Europa, wat reeds rendang bemark en bekend gestel het, ek is bly dat rendang kan verskyn.” hy het gesê.

Uni Reno het onthul dat hy namens die Minang-mense teleurgesteld was oor die ligging van die bekendstellingsgeleentheid vir ‘Rendang Goes to Europe’ wat in Bali gehou is.

“Ek het eers nie eens geweet daar is ’n bekendstellingsgeleentheid in Bali nie, maar ná ’n ruk het ek daaraan gedink om die angs van die Minang-swemgemeenskap te sien, wat blykbaar seergemaak het. Dit voel nie goed nie, dit is steeds dieselfde as Indonesië, die area is nie ver nie, maar hoekom het jy dit in Bali gemaak,” het hy gesê.

In die Instagram-oplaai blyk dit dat Sandigaga Uno na Padang op pad is. Hy het gesê hy wil die goeie nuus aan die Minang-mense oordra omdat rendang gereed was om na Europa uitgevoer te word.

“Ek het vanoggend weer na Padang, Wes-Sumatra vertrek om die goeie nuus oor te dra dat Rendang gereed is om na Europa uitgevoer te word. Ek sal die kulinêre akteurs wat daar is ontmoet, seker maak dat hulle gereed is om hierdie geleentheid te benut om wyer werksgeleenthede te skep,” het hy gesê.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae