Pryse van goedere styg voor Ramadan, ekonome stel voor dat die regering ‘n verhoging van 11 persent BTW-koers uitstel

  • Whatsapp

JAKARTA, 1NEWS.LIVE – Ekonoom en direkteur van Celios, Bhima Yudhistira, het gesê die regering moet die verhoging van 11 persent in die BTW-koers (Belasting op Toegevoegde Waarde) uitstel. Daardie ding, wat verband hou met prys van goedere en stygende energie-kommoditeite voor Ramadan.

Read More

“As dit gedwing word, sal die koopkrag van die middelklas aanhou daal. Die verbruikersvertroue-indeks vanaf Februarie alleen het ‘n laer vlak aangedui met werksgeleenthede wat nog nie na optimistiese vlakke terugkeer nie,” het Bhima gesê toe hy deur MNC Portal in Jakarta gekontak is. Saterdag (26/26). 3/2022).

Volgens hom kon mense se inkomste nie tred hou met die algemene styging in die prys van goedere nie. Aan die ander kant het die verminderde mobiliteit na-kwarantyn en die opheffing van die vereiste vir antigeen-PCR-toetsing gemaak dat die vraagkant ook inflasie verhoog het.

“Eintlik, die verhoging in die BTW-koers tot 11 persent wanneer huishoudelike verbruik begin stol, dit maak nie saak nie, op die oomblik is die momentum natuurlik nie reg nie. Colombia het die BTW-koers verhoog tydens die pandemie en het uiteindelik sosiale onstuimigheid so dit moes gekanselleer word. Hopelik sal Indonesië nie Colombia naboots nie,” het Bhima gesê.

Wat staatsinkomste betref, is dit steeds veilig omdat daar ‘n bykomende meevaller is van stygende wêreldwye kommoditeitspryse. Dus, volgens Bhima, is die byvoeging van die BTW-koers nie dringend nie.

“Selfs met die berekening van oliepryse bo 100-127 Amerikaanse dollar per vat, is daar bykomende belastinginkomste en PNBP van Rp. 192 triljoen van die verskil in die TKP-prys in die 2022 APBN-makro-aanname, wat 63 Amerikaanse dollar per vat is. ,” het Bhima gesê.

Redakteur: Jeanny Aipassa

Deel artikels:


.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae