Ministerie van Binnelandse Sake waardeer samewerking met ICCO vir ‘n dekade

  • Whatsapp
Ministerie van Binnelandse Sake waardeer samewerking met ICCO vir 'n dekade


Waardering vir die verskillende prestasies van programimplementering wat uitgevoer is en uiteindelik deur ‘n memorandum van verstandhouding oor samewerking vir die tydperk 2021-2022 is verwesenlik….

Read More

Jakarta (1NEWS) – Die Ministerie van Binnelandse Sake (Kemendagri) waardeer die implementering van gemeenskapsbemagtigingsamewerking, wat al vir meer as ‘n dekade met die Interkerklike Organisasie vir Ontwikkelingsamewerking (ICCO) gehou word.

In die konteks van die deregistrasieproses vir ICCO-aktiwiteite in Indonesië, het ICCO en die Ministerie van Binnelandse Sake Vrydag (25/3/2022) in Jakarta ‘n afsluitingsgeleentheid vir ICCO-streekaktiwiteite gehou.

“Waardering vir die verskillende programimplementeringsprestasies wat uitgevoer is en uiteindelik deur ‘n memorandum van verstandhouding oor samewerking vir die 2021-2022-tydperk, is dit goed besef en voordelig vir die gemeenskap en plaaslike regerings in die werkarea,” sê hoof van die Sentrum vir Samewerkingsfasiliteite by die Ministerie van Binnelandse Sake, Heriyandi Roni in ‘n verklaring in Jakarta. , Saterdag,

Lees ook: Ministerie van Binnelandse Sake stel die Sikawan-aansoek in

Hierdie prestasies sluit in die implementering van ‘n multi-belanghebbende vennootskap verbetering program in die formulering van deelnemende korporatiewe sosiale verantwoordelikheid in die olie palm plantasie sektor, sowel as tegniese bystand in die verhoging van produktiwiteit en volhoubaarheid van peper produksie.

Die implementering van hierdie samewerking het bygedra tot die bemagtiging van meer as 500 plaaslike/gemeenskapsorganisasies (CSO’s), produsente-unies (boere en vissers), inheemse bevolkingsgroepe, klein en medium ondernemings en die burgerlike samelewing.

Verder, ondersteuning vir tienduisende kleinboere om praktyke en produksie te verbeter deur toegang tot landboukennis en -tegnologie te verskaf, gemeenskapsgesentreerde ontwikkeling te bekamp, ​​en by te dra tot verhoogde toegang tot basiese dienste en goeie bestuur.

Lees ook: Ministerie van Binnelandse Sake waarsku plaaslike regerings om nie vals domisiliebevele aan politieke partye te gee nie

ICCO Cooperation is ‘n Nederlandse nie-regeringsorganisasie wat in 1964 gestig is en ‘n wêreld sonder armoede, uitsluiting en onreg in die vooruitsig stel.

Die streekkantoor in Suidoos-Asië is in 2010 in Bali gestig en dek vyf lande, naamlik Indonesië, Kambodja, Myanmar, Filippyne en Viëtnam.

Die Penabulu-stigting, as een van die burgerlike samelewingsgroepe wat met ICCO in Indonesië saamwerk, het gesê dat die bestaan ​​van ICCO die bemagtigingsprogram vir gemeenskapsgroepe, veral vroue, ondersteun het in verskeie werkareas wat tussen ICCO en die Ministerie van Binnelandse Sake ooreengekom is.

“Ons saam met ICCO het fenomenale suksesse opgelewer, insluitend die bemagtiging van vrouegroepe in Wes-Kalimantan en Oos-Java om hul inkomste te verhoog,” sê Budi Susilo, hoof van die Direktoraat vir Program-implementering-netwerk vir die Penabulu-stigting.

Intussen het ICCO-landdirekteur Kiswara Santi Prihandini gesê dat die rede vir die sluiting van die kantoor wat gelei het tot die sluiting van ICCO-aktiwiteite in Indonesië die vinnige dinamika in die ontwikkelingsbystandlandskap was, die beëindiging van aktiwiteite in Indonesië, die Filippyne en Viëtnam, en die sluiting van streekkantore in 2022 voort te sit.

“ICCO spreek sy diepste dankbaarheid uit teenoor die regering van die Republiek van Indonesië, in die besonder die Ministerie van Binnelandse Sake wat vir ongeveer 10 jaar saamgewerk het. Ons hoop regtig dat hierdie goeie praktyk in die toekoms volhoubaar ontwikkel kan word,” het hy gesê.

Volgens hom het die Indonesiese regering die momentum, insluitend die presidentskap by die G20 met verteenwoordigers van die burgerlike samelewing C20, L20 en B20 op nasionale vlak, om saam te werk met internasionale organisasies in G20-lidlande as ‘n alternatiewe bron van befondsing vir die gemeenskap, sowel as om die herposisionering van massa-organisasies in samewerking met die huishoudelike ontwikkelingsagenda te ondersteun.

Verslaggewer: Kelik Dewanto
Redakteur: Nusarina Yuliastuti
KOPIEREG © 1NEWS 2022

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae