Minang-gemeenskap teleurgesteld, nie betrokke by die inhuldiging van ‘Rendang Goes to Europe’-projek nie

  • Whatsapp
LambeTurah Official Website

1NEWS.LIVE – Die inhuldiging van die ‘Rendang Goes to Europe’-projek het voor- en nadele geblyk. Baie Minang-mense is beide trots en teleurgesteld omdat hulle nie by hierdie internasionale projek betrokke was nie.

Read More

Sandiaga Uno het pas Donderdag (24/3) die bekendstelling van ‘Rendang Goes to Europe’ in Bali ingehuldig. Die plan is om ‘n rendang-fabriek in Bulgarye te bou om honderde kilogram rendang te vervaardig wat aan Europese en Midde-Oosterse lande bemark sal word.

Hierdie idee is geïnisieer deur die Indonesiese ambassadeur in Bulgarye, Iwan Bogananta. Natuurlik is dit goeie nuus vir die mense van Indonesië, want later kan rendang beter bekend wees aan vreemde mense.

Maar ongelukkig was sommige inwoners van Minang teleurgesteld omdat hulle gevoel het hulle is nie by die projek betrokke nie. Reno Andam Suri, ‘n Minang-kulinêre praktisyn en skrywer van die boek ‘The Story of Rendang’ wat die gevoelens van teleurstelling van die Minang-gemeenskap uitdruk.

Deur haar Instagram-oplaai het die vrou wat bekend is Uni Reno genoem wat in haar hart was. Volgens hom het dit die Minang Perrendang-gemeenskap seergemaak.

“Ek het vanoggend ‘n DM (Direkte Boodskap) ontvang oor die bekendstelling van Rendang Goes to Europe in Bali. Vanmiddag het dit begin kalmeer, gesien hoe hierdie gebeurtenis die harte van die Minang Perrendang-gemeenskapsvriende seergemaak het. Die MSME’s wat ook veg vir die grootte van Rendang. Ja, gister was daar nuus van die stigting van ‘n rendang-fabriek in Bulgarye.

Die swemmers unies sê: “Wat kan ons doen, maar moet die bekendstelling ook in Bali wees?” Om die Balinese nie die skuld te gee nie, daar is glad geen bedoeling nie. Maar om die eienaar van die bekendstellingsgeleentheid te bevraagteken, is die area van oorsprong om onsigbaar te maak of glad nie te onthou nie,” het Uni Reno verduidelik.

Hy het verduidelik dat Rendang vir die Minang-mense nie net kos is nie, maar ‘n tradisie. ’n Aantal vrae het ook uit Reno se mond gekom oor die plan om die rendang-fabriek te bou.

“Waar is die posisie van die Minangkabau-swemmer? Word daar ‘n wonderlike storie oor Minang rendang aangebied? Is jy skaam om die bekendstelling te maak in die area waar rendang gebore is? Minder gesog? Minder warm? Die Minang Perendang-gemeenskap is nie lekker om mee te werk nie?” vra Uni Reno.

“My pos wou eintlik vra. Waar is die gebrek daaraan totdat die bekendstellingsgeleentheid in Bali gehou is. Hierdie rendang is te groot as jy dit self wil dra. Ons moet saamwerk, as daar diegene is wat dit nie kan bekostig nie, moet hulle gelei word, nie in die steek gelaat word nie,” het Uni Reno aan Detikcom gesê.

Ongeag die voor- en nadele van hierdie rendang-fabrieksprojek, het Uni Reno gesê hy is trots daarop dat rendang wêreldwyd uitgevoer kan word.

“Ek is trots, ongeag die voor- en nadele van hoekom die fabriek in Bulgarye is, of hoe die regering homself ondersteun vir die Minangkabau-diaspora in Europa, wat reeds rendang bemark en bekend gestel het, ek is bly dat rendang kan verskyn, ” verduidelik die vrou wat ook outentieke rendang met moderne verpakking ‘Rendang’ Farah’s Union vervaardig.

Uni Reno, wat die Minang-gemeenskap verteenwoordig het, het sy teleurstelling uitgespreek oor die ligging van die bekendstelling van ‘Rendang Goes to Europe’ wat in Bali gehou is.

“Ek het eers nie eens geweet daar is ’n bekendstellingsgeleentheid in Bali nie, maar ná ’n ruk het ek daaraan gedink om die angs van die Minang-swemgemeenskap te sien, wat blykbaar seergemaak het. Dit voel nie goed nie, dit is steeds dieselfde as Indonesië, die area is nie ver nie, maar hoekom het jy dit in Bali gemaak,” het Uni Reno gesê.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae