Marilyn Monroe is verbied om in Menteng op te tree, beskou as Amerika se sekssimbool – 1NEWS.LIVE

  • Whatsapp
Marilyn Monroe is verbied om in Menteng op te tree, beskou as Amerika se sekssimbool - Celebrities.Id


JAKARTA, 1NEWS.LIVE – Marilyn Monroe het ‘n Hollywood-ster geword wat in haar tyd geliefd was. Wie sou egter kon dink as hy eintlik verbied is om in die 1960’s in Menteng, Sentraal-Djakarta, op te tree.

Read More

Ja, jongmense wat Marilyn Monroe so toegejuig het, was teleurgesteld omdat hulle nie hul afgod kon ontmoet nie. Hulle het Menteng teësinnig verlaat.

Aanvanklik, in Zaenuddin HM se boek The Edan Stories About Djakarta Tempo Doeloe, het die Menteng-bioskoop, Jalan Cokroaminoto, Sentraal-Jakarta destyds geskeduleer om ‘n Hollywood-film getiteld The Misfuts te vertoon, met Marilyn Monroe in die hoofrol.

Marilyn Monroe, destyds bekend as Amerika se sekssimbool. Die plakkaat vir die film is ook ‘n paar dae voor sy aankoms in Djakarta geïnstalleer. Kaartjies het amper 90 persent verkoop.

Skielik het die bioskoop egter ‘n aankondiging geplaas wat die vertoning van die film kanselleer. In die 1960’s het die aantal Hollywood-rolprente die Stad Batavia (Jakarta) oorstroom.

Baie burgers hou van Amerikaans vervaardigde films. In vergelyking met Indonesiese rolprente is die gehalte van Amerikaanse rolprente baie beter, vanaf die akteurs se toneelspel, prente, musiekillustrasies en interessante stories.

Baie Hollywood-rolprente word in bekende rolprentteaters vertoon, soos Metropole wat bekend staan ​​as Megaria Teater, dan Jakarta-teater en Garden Hill-teater in Cikini. Die gewildste destyds was natuurlik die Menteng-bioskoop.

Eens op ‘n tyd was daar ‘n boikot en verbod op Amerikaanse en Westerse rolprente. Hierdie optrede was die impak van die politieke toestande wat destyds in die land ontwikkel het. Die aksie is uitgevoer deur ‘n beweging genaamd die US Imperialist Film Boycott Action Committee (PAPFIAS).

Hierdie optrede versprei doelbewus haat teenoor enigiets wat na die Verenigde State en Westerse lande ruik, veral kulturele produkte soos rolprente.

Nou word rolprentbestuurders in ander stede in Indonesië, insluitend Jakarta, wat reeds plakkate opgesit het vir Hollywood-rolprente wat vertoon gaan word, gedwing om dit uit vrees af te haal. Diegene wat hardkoppig is, die bioskoop word gedreig om verbrand te word. Om hierdie rede is die Hollywood-sterre Marilyn Monroe verbied om in Menteng-teaters te verskyn.

Jong paartjies is gedwing om hul vingers te byt en kon nie Marilyn Monroe se sexy postuur sien nie. Trouens, die gehoor het reeds Marilyn Monroe voorgestel wat sexy geklee was.

Hierdie artikel is op SINDOnews.com gepubliseer met die titel “Story of Hollywood Star Marilyn Monroe Banned from Appearing in Menteng”.

https://metro.sindonews.com/read/721843/170/cepat-star-hollywood-marilyn-monroe-dilarang-tampil-di-menteng-1648051414

Redakteur: Tedy Ahmad

.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae