Dit is hoe die Ejection Seat van ‘n vegvliegtuig werk, die vlieënier se reddingskenmerk

  • Whatsapp

JAKARTA, 1NEWS.LIVE – Hoe die uitwerpsitplek of uitwerpsitplek van ‘n vegvliegtuig werk, is interessant om te weet. Hierdie kenmerk kan die vlieënier en medevlieënier red as die vliegtuig deur ‘n missiel in ‘n geveg getref word of tydens ‘n noodgeval soos ‘n tegniese probleem ondervind.

Read More

Die sitplek is so ontwerp dat dit die vlieënier en medevlieënier baie vinnig in enige posisie uit die vliegtuig of vegvliegtuig kan katapuleer.

Om uit ‘n straler te gooi wat so vinnig vlieg, dit kan selfs die spoed van klank bereik, is uiters gevaarlik. Die krag van die uitwerping teen daardie spoed kan 20 keer die krag van die aarde se swaartekrag bereik. Dit beteken dat die vlieënier ‘n krag van 20 keer sy liggaamsgewig ervaar en kan lei tot ernstige besering, selfs die dood.

Die manier waarop die uitwerpstoel werk, is redelik kompleks, wat uit verskeie reekse bestaan. Vlieëniers moet ook verskeie stappe doen, selfs vandat hulle op die vliegtuig klim, om die uitwerpsitplekstelsel te aktiveer, soos om seker te maak dat die handvatsel-veiligheidspen verwyder word. Daarbenewens is daar verskeie aksies wat deur die vlieënier geneem word wanneer die uitwerpstoel geaktiveer word.

Die anatomie van die uitwerpsitplek is dieselfde as dié van die meeste sitplekke. Die verskil is dat daar hooftoestelle is wat deur die uitwerpstoel besit word, soos relings, vuurpyle, beperkings en valskerms.

Die uitwerpsitplek sal werk nadat die vlieënier die handvatsel getrek het. Die posisie van die handvatsel wissel na gelang van die tipe vliegtuig, sommige in die middel tussen die vlieënier se dye, aan die linker- en regterkant, of naby die kop om gelyktydig die gesigbedekking te aktiveer.

Die vegvliegtuigbedekking op die bokant of afdak sal baie vinnig oopmaak. Daar is verskeie maniere om die afdak oop te maak, naamlik die glas word opgeblaas met ‘n spesiale materiaal wat vasgemaak of losgemaak is deur die skarniere te blaas. Al hierdie prosesse vind baie vinnig en veilig vir die vlieënier plaas.

Redakteur: Anton Suhartono

Deel artikels:


.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae