BPJS Kesehatan moedig die optimalisering van bevorderende en voorkomende dienste aan

  • Whatsapp
BPJS Kesehatan moedig die optimalisering van bevorderende en voorkomende dienste aan


Jakarta (1NEWS) – BPJS Kesehatan gaan voort om eersterangse gesondheidsfasiliteite (FKTP), veral puskesmas, aan te moedig om bevorderende en voorkomende dienste vir deelnemers van die Nasionale Gesondheidsversekering-Gesonde Indonesië-kaart (JKN-KIS)-program te optimaliseer.

Read More

“Koördinering en optimalisering van bevorderende en voorkomende dienste moet behoorlik deur FKTP uitgevoer word. Dit word gedoen om ‘n gesonde ekosisteem vir alle JKN-KIS-deelnemers te skep,” sê BPJS Kesehatan President Direkteur Ghufron Mukti soos aangehaal in ‘n persverklaring ontvang deur BPJS in Jakarta, Saterdag. .

“Hopelik, met ‘n sterk verbintenis van alle FKTP’s in die uitvoering van bevorderende-voorkomende dienspogings in die JKN-KIS-program, kan dit FKTP-prestasieprestasies verbeter wat in prestasiegebaseerde kapitasie in ag geneem word en wat ook na verwagting gesonde gemeenskapsomstandighede sal skep ,” hy het gesê.

Ghufron het verduidelik dat die implementering van die prestasiegebaseerde kapitasiestelsel (KBK) gemaak het dat al die pogings wat deur FKTP aangewend is, insluitend bevorderende en voorkomende pogings in die JKN-KIS-program, beoordeel is as prestasieprestasies wat by kapitaalbetalings in ag geneem is.

Die verskaffing van telekonsultasiedienste tydens die COVID-19-pandemie, het hy voortgegaan, kan ook gereken word as die FKTP se prestasieprestasie wat die bereiking van die Kontaknommer op die KBK beïnvloed het.

BPJS Kesehatan moedig alle FKTP’s aan om te innoveer om dienste op afstand te verskaf en dit makliker te maak om toegang tot dienste vir JKN-KIS-deelnemers te maak.

“Ons hoop dat FKTP primêre sorg volledig aan JKN-KIS-deelnemers kan verskaf om die risiko of verergering van ’n siekte te voorkom,” het Ghufron gesê.

Hy het gesê dat BPJS Kesehatan probeer het om dienste te optimaliseer deur die Mobile JKN-toepassing, BPJS Health-webwerf, Chat Assistant JKN (CHIKA) en FKTP te verskaf om toegang te verkry tot mediese geskiedenis sifting en gesondheidsondersoekdienste.

BPJS Kesehatan het opgemerk dat JKN-KIS-deelnemers in 2021 toegang tot dienste verkry het vertoning mediese geskiedenis soveel as 2 205 979 mense, baie meer as in die vorige jaar, soveel as 195 675 mense.

Lees ook:
Minister van Gesondheid moedig JKN-dienste aan om bevorderend en voorkomend te wees


BPJS Health versterk FKTP-dienste as die pandemie na endemies verskuif

Verslaggewer: Asep Firmansyah
Redakteur: Maryati
KOPIEREG © 1NEWS 2022

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae