Suid-Sulawesi Gesondheidskantoor: Oorvloedige voorraad versterkingsentstowwe vir Lebaran se tuiskoms

  • Whatsapp
Suid-Sulawesi Gesondheidskantoor: Oorvloedige voorraad versterkingsentstowwe vir Lebaran se tuiskoms


Makassar (1NEWS) – Die Suid-Sulawesi Provinsie Gesondheidsdiens (Dinkes) beweer dat hulle ‘n oorvloedige voorraad versterkingsentstowwe het vir die behoeftes van die Eid-tuiskomsvakansie, 1443 Hijriyah.

Read More

“Die Gesondheidsdiens se gereedheid vir versterkingsentstowwe is gereed, ons oordoen dit nou eintlik,” het waarnemende hoof van die Suid-Sulawesi-gesondheidsdiens, dr. Arman Bausat, Vrydag in Makassar gesê in reaksie op die verpligting vir versterkingsentstowwe vir Eid-reisigers.

Met betrekking tot entstofafsetpunte by verskeie terminale en hawens tydens Lebaran-tuiskoms, is dit volgens Arman nie oorweeg nie, want nou kan mense toegang tot inentingsdienste kry deur sewe provinsiale regeringsbeheerde hospitale en alle gesondheidsentrums.

Nie net dit nie, vervolg Arman, tans neem ‘n aantal partye soos die private sektor en organisasies deel aan inenting vanaf die COVID-19-inentingsdosis een, dosis twee om te versterk sodat die implementering daarvan steeds maksimeer word.

“So mense kan die ligging van die afsetpunt kies voordat hy huis toe gaan, want vir daardie plek het ons voorbereiding nodig. As dit gedoen word terwyl die dekking laag is, is dit ook oorbodig. Ons moet beter afsetpunte by die hospitaal voorberei,” het hy gesê.

Arman het gesê dat hospitale en gesondheidsentrums as beter entstofveiligheidswaarborge beskou word, omdat die temperatuur steeds veilig en gehandhaaf is in vergelyking met die opening van afsetpunte buite die hospitaal waar die entstoftemperatuur onreëlmatig kan wees.

“As ons ’n klein bedrag jaag, moet ons beter vir die publiek sê daar is afsetpunte as jy huis toe wil gaan,” het hy gesê.

In sy ontwikkeling, het die President Direkteur van die RSKD Dadi Makassar gesê, sal die Suid-Sulawesi Gesondheidskantoor ook mobiele inentings betrek indien die entoesiasme van die gemeenskap hoog geag word voordat hulle huis toe gaan vir Eid en lang toue veroorsaak.

Hierdie inentings sal gefasiliteer word om na sekere plekke te gaan om publieke toegang te vergemaklik om entstowwe te kry.

“Maar ons het dit nie gesien nie, uit die aanbeveling vir entstowwe vir diegene wat wil huis toe gaan. Tot dusver is dit normaal. Boonop is die beleid om beamptes uit te haal, alles het ‘n begroting nodig. So ons sal maar sien die vordering,” het dr. Arman gesê.

Arman het beklemtoon dat Indonesië en Suid-Sulawesi Provinsie tans ‘n groot genoeg voorraad entstowwe het om in die inentingsbehoeftes van die gemeenskap te kan voorsien.

Verslaggewer: Nur Suhra Wardyah
Redakteur: Muhsidine
KOPIEREG © 1NEWS 2022

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae