Sri Mulyani: Bosbou is die grootste bydraer tot CO2-vermindering

  • Whatsapp
Sri Mulyani: Bosbou is die grootste bydraer tot CO2-vermindering


Jakarta (1NEWS) – Minister van finansies, Sri Mulyani, het gesê die bosbousektor is die grootste bydraer tot die vermindering van koolstofdioksied (CO2) om te bereik Nasionaal Bepaalde Bydrae (NDC).

Read More

Indonesië in die Parys-ooreenkoms deur die NDC is daartoe verbind om CO2 met 29 persent te verminder met sy eie pogings en 42 persent deur internasionale hulp.

“Die bosbousektor dra dus by tot die vermindering van 497 miljoen ton CO2 om die 29 persent teiken te bereik of 692 miljoen ton vir die 41 persent teiken,” het Sri Mulyani gesê tydens ‘n Meestersgraad in Bestuur-geleentheid by die Fakulteit Bedryfsekonomie, Universiteit van Indonesië in Jakarta, Vrydag.

Lees ook: Sri Mulyani is trots daarop dat die land se kinders die Rokan-werkgebied leiVerder, het hy gesê, ander sektore wat die meeste bygedra het tot die vermindering van koolstofvrystellings was energie en vervoer, wat 314 miljoen ton beloop het vir die 29 persent teiken en 441 miljoen ton vir 41 persent.

Vir die afvalsektor het sy bydrae ‘n afname van 11 miljoen ton bereik vir die teiken van 29 persent of 26 miljoen ton om 41 persent NDC te bereik, die landbousektor met 9 miljoen ton of 4 miljoen ton, en die energie-, nywerheids- en produkgebruik sektor (IPPU) 2,75 persent of 3,25 persent.

Benewens die feit dat hy ‘n groot bydrae het, het Sri Mulyani gesê dat die vermindering van CO2 in die bosbousektor ook ‘n bietjie kos, naamlik Rp 77,82 triljoen om die NDC-teiken van 29 persent te bereik of Rp 93,28 triljoen om die teiken van 42 persent te haal.

Lees ook: Minister van Finansies: Die stoot vir vroue se potensiaal om 26 persent van die globale BBP by te voegIntussen verg CO2-vermindering in die energie- en vervoersektor eintlik ‘n baie groot koste, naamlik IDR 3 307,2 triljoen om die 29 persent emissiedoelwit te bereik of IDR 3 500 triljoen vir die 41 persent teiken.

“Dit is ’n uitdaging want lande wat wil voortgaan om te vorder en te ontwikkel, sal beslis verhoogde energie- en vervoerbehoeftes hê,” het hy gesê.

Hy het dus beoordeel dat die staatsbegroting nie alleen die behoefte aan CO2-vermindering kan finansier nie omdat die staatsinkomste- en uitgawebegroting (APBN) die afgelope twee jaar hard gewerk het om die pandemie te hanteer.

Daarom, het hy gesê, is die deelname van alle partye nodig om saam te werk om klimaatsverandering in Indonesië te oorkom.

Lees ook: Die B20-forum fokus op die verhoging van toegang tot finansiering vir die energie-oorgang
Lees ook: Sri Mulyani: RI benodig IDR 3,460 biljoen om koolstofvrystellings te verminder

Verslaggewer: Agatha Olivia Victoria
Redakteur: Triono Subagyo
KOPIEREG © 1NEWS 2022

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae