Sandiaga Uno bring Indonesiese kookkuns na die wêreld, Rendang gaan na Europa is gereed om verlewend te word – 1NEWS.LIVE

  • Whatsapp
Sandiaga Uno bring Indonesiese kookkuns na die wêreld, Rendang gaan na Europa is gereed om verlewend te word - Celebrities.Id


JAKARTA, 1NEWS.LIVE – Minister van Toerisme en Kreatiewe Ekonomie Sandiaga Uno glo die Rendang Goes to Europe-program wat deur die Indonesiese ambassadeur in Bulgarye, Noord-Masedonië en Albanië, naamlik Iwan Bogananta, geïnisieer is, kan die kulinêre beeld van die argipel tot wêreldvlak verhoog.

Read More

Die Rendang Goes to Europe-program is ‘n afgeleide van die regering se program, Indonesia Spice Up the World, wat daarop gemik is om Indonesiese kookkuns op internasionale vlak te bevorder.

“Natuurlik is dit die begin van ons herlewing wat gemanifesteer word deur die kulinêre produk van die nasie se trots, naamlik rendang. Met ons uitvoerdoelwit in 2024 wat twee biljoen Amerikaanse dollars bereik het,” het Sandiaga Uno gesê terwyl hy die Kick Off Rendang Goes to bygewoon het. Europa as ‘n loodsprojek vir die globale kulinêre argipel by Conrad Hotel Nusa Dua, Bali, Vrydag (25/3/2022).

Om die handelsmerk van rendang in die internasionale mark te versterk, het Menparekraf Sandiaga voortgegaan, sy party het saamgewerk deur die Wonderful Indonesia-logo te gebruik wat ook in die rendang-verpakking gebruik is.

“Ons hoop dit kan baie sakegeleenthede en werksgeleenthede oopmaak. En bevorder nie net ons kreatiewe ekonomie-produkte nie, maar ook toeristebestemmings in die land deur die Wonderful Indonesia-logo,” het hy gesê.

Soos voorheen genoem, is Rendang Goes to Europe deel van die Indonesiese nasionale beweging Spice Up The World (ISUTW) wat deur president Joko Widodo in 2021 van stapel gestuur is.

ISUTW self is ‘n nasionale beweging wat deur die regering bevorder word met die doel om ekonomiese waarde in toerisme, handel en investering deur die gastronomiese of kulinêre industrie te verhoog.

“Hierdie Europese mark is groot. In die verlede het Europeërs na Indonesië gevaar op soek na speserye of kruie. Nou is ons terug, die speserye wat na hulle gekom het, het van Bulgarye begin as die ingang na die Europese mark,” het hy gesê.

“In die toekoms kan nie net rendang nie, maar ook kulinêre produkte van ander Indonesiese MSME’s aan die wêreld bekend wees en deur alle Indonesiese diaspora regoor die wêreld geniet word,” het hy afgesluit.

.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae