Nuwe siekte bespeur as gevolg van pandemie, lyers ervaar geestesversteurings

  • Whatsapp
Nuwe siekte bespeur as gevolg van pandemie, lyers ervaar geestesversteurings


Jakarta, 1NEWS

Read More

Video-oproepe en virtuele vergaderings het ‘n normale aktiwiteit geword sedert die pandemie in die wêreld begin het. Om afstand te hou en van aangesig-tot-aangesig-aktiwiteite te verminder, maak dat mense hul breine knaag om die wiele van besigheid en sosialisering aan die gang te hou.

As gevolg hiervan, aktiwiteite aanlyn word die hoofkeuse wat vertroosting bied. Wees egter versigtig noudat ‘n nuwe geestesongesteldheid opgespoor is weens gereelde aktiwiteite zoom vergadering en video-oproepe.

Zoom Dysmorphia is ‘n toestand waar ‘n persoon ‘n geestesversteuring ervaar as gevolg van ‘n obsessie met die voorkoms van jouself op ‘n selfoon of skootrekenaarskerm. Te dikwels of te lank om te doen video-oproep en aanlyn vergadering veroorsaak dat ‘n persoon angs voel omdat hulle nie vertroue het in die selfbeeld wat hulle op die skerm sien nie.


‘n Studie gepubliseer in International Journal of Women’s Dermatology genoem dat die tyd spandeer tydens aanlyn in 2020 wek angs oor die terugkeer na van aangesig tot aangesig aktiwiteite.

Soveel as 70 persent van die respondente is bang vir aktiwiteite van aangesig tot aangesig of om mense persoonlik te ontmoet wat uiteindelik tot dismorfiese versteuring lei.

Die verskynsel van hierdie geestesversteuring het geblyk ‘n aansienlike ontploffing van plastiese chirurgie pasiënte te veroorsaak.

Die opname het getoon dat 56 persent van die raad-gesertifiseerde dermatoloë gesê het dat hulle ‘n toename in kosmetiese konsultasies gesien het sedert die pandemie begin het. Ongeveer 86 persent van pasiënte het videokonferensies as die hoofrede genoem.

Die probleem is, wanneer ons na onsself in die spieël kyk of wanneer selfies, dit was ‘n doelbewuste refleksie. Wanneer ons egter na onsself in ‘n video-oproep kyk, kry ons ‘n konstante, ongeredigeerde, ongefilterde siening van onsself.

Eintlik, volgens dr. Arianne Kourosh, ‘n professor in dermatologie aan die Harvard Mediese Skool, het gesê die beeld wat ons op video-oproepe sien, is verwronge.

Dit beteken dat om so naby aan die kamera te wees, die neus wel 30 persent groter en wyer laat lyk, die oë kleiner lyk en die tande groter lyk. Selfrefleksie hang af van die wyehoeklens in die meeste toestelle. Gevolglik laat dit wat ook al die naaste aan die kamera is, soos jou neus, groter lyk.

Boonop kan die kamerahoek ook die kakebeen groter en wyer laat lyk.

So, onthou, wanneer jy na jouself kyk terwyl jy aanlyn kommunikeer of aanlyndit is nie die werklike proporsies van jou gesig wat ander mense van aangesig tot aangesig sien nie.

(syf/syf)


Kyk ook na die volgende video’s:
.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae