La Nyalla het die eretitel Ampon Chik van koning Beutong IX Aceh ontvang

  • Whatsapp
La Nyalla het die eretitel Ampon Chik van koning Beutong IX Aceh ontvang

Meulaboh (1NEWS) – Voorsitter van die Streeksleierskapsraad (DPD) van die Republiek van Indonesië AA La Nyalla Mahmud Mattaliti het die eretoekenning van Ampon Chiek ontvang van die IXde Koning Beutong Aceh, Sy Eksellensie Teuku Raja Keumangan in Nagan Raya, Aceh-provinsie.

Read More

“Mnr. AA La Nyalla Mahmud Mattaliti het die eretoekenning ontvang vir sy diens aan die nasie en die eenheidstaat van die Republiek van Indonesië (NKRI),” het Sy Eksellensie Teuku Raja Keumangan Vrydag in ‘n skriftelike verklaring gesê.

Volgens hom is die toekenning gegee as ‘n poging om die prestasie van die voorsitter van die DPD van die Republiek van Indonesië, La Nyalla Mahmud Matttaliti, te waardeer, wat baie bekommerd was oor die streek, insluitend die spesialiteite wat deur die Aceh-provinsie besit word, insluitend die behoud van Acehnese gebruike en kultuur.

Benewens die gee van eretitels, het Sy Majesteit Teuku Raja Keumangan ook Rencong Aceh-wapens aan AA La Nyalla Mahmud Mattaliti geskenk.

Lees ook: DPD-voorsitter waardeer filantrope van Aceh vir die verspreiding van COVID-19-hulp

Intussen was AA La Nyalla Mahmud Mattaliti dankbaar vir die geskenk wat aan hom gegee is.

Hy het erken dat hy bly en trots was op die geskenk wat koning Beutong aan IX Aceh, Sy Eksellensie Teuku Raja Keumangan, gegee het.

In sy toespraak het hy ook aangedring dat ‘n spesiale artikel oor die behoud van die kultuur en erfenis van die koninkryke in Aceh by die hersiening van Wet Nommer 11 van 2006 oor die Regering van Aceh (UUPA) ingesluit word.

“Hierdie poging is ‘n vorm van DPD RI se ondersteuning vir die beskerming en bewaring van die erfenis van die Koninkryk en die Sultanaat van die Argipel, insluitend in Aceh,” het hy gesê.

DPD RI deur Komitee I, onder voorsitterskap van ‘n senator van Aceh, Fachrul Razi, is besig om wysigings op te stel aan Wet nommer 11 van 2006 rakende die regering van Aceh. “Ek hoop daar is ’n artikel daaroor,” het hy bygevoeg.

La Nyalla het ook belanghebbendes in die Aceh-regering, beide in die provinsie en in die distrik gevra om ‘n gedeelte van die Spesiale Outonomie-fondse toe te wys ten bate van kulturele bewaring van die bestaan ​​van die Koninkryk en Sultanaat van die Argipel, veral dié in Aceh.

Voorsitter van die DPD van die Republiek van Indonesië AA La Nyalla Mahmud Mattaliti het Donderdag (24/3) die eretitel Ampon Chiek van koning Beutong IX van Aceh, Sy Eksellensie Teuku Raja Keumangan ontvang tydens ‘n werksbesoek aan Nagan Raya Regency, Aceh Provinsie. /2022). (1NEWS/Teuku Dedi Iskandar)

Hy hoop ook dat die vier senatore van Aceh kan veg vir en waak oor hierdie pogings deur intensiewe kommunikasie met die Goewerneur en die Regents of Burgemeesters in Aceh te vestig.

“Ons moet aan alle partye oordra dat die bydrae van die Koninkryk en die Sultanaat van die Argipel tot die geboorte van hierdie land baie groot is. Verder, in die besonder, Aceh se bydrae tot die geboorte van Indonesië,” het hy gesê.

Volgens La Nyalla het die koninkryke en sultanate van die argipel konkrete morele en materiële ondersteuning vir die geboorte van die nasie en staat gebied.
Morele steun is met ‘n meedoënlose houding van die konings en sultans gegee deur die soewereiniteit van Indonesië, as ‘n onafhanklike land en soewerein oor sy grondgebied, te erken.

Lees ook: Die voorsitter van die DPD RI bewonder die stryd van dokters sedert onafhanklikheid

“Intussen is materiële ondersteuning deur bystand te verleen in die vorm van geld, goud, koninklike grond en geboue ter wille van die vestiging van hierdie land aan die begin van onafhanklikheid. Selfs vandag nog is ‘n aantal grond en bates van die Koninkryk van die Argipel deur die regering gebruik word,” het hy gesê.

Met sy bydrae en konkrete ondersteuning in die proses van die geboorte van die Republiek van Indonesië, het La Nyalla verduidelik dat die koninkryke en sultanate van die argipel een van die hoofaandeelhouers van hierdie land is.

“As ‘n groot nasie, moet ons in staat wees om die geskiedenis van sy beskawing te waardeer. Daarom verhoog ek altyd openbare bewustheid dat die toekoms van die nasie ernstig oorweeg moet word sodat Indonesië beter word,” het die voorsitter van die DPD RI gesê. La Nyalla.

Lees ook: Die voorsitter van die DPD RI bewonder die stryd van dokters sedert onafhanklikheid

Verslaggewer: Teuku Dedi Iskandar
Redakteur: Teguh Handoko
KOPIEREG © 1NEWS 2022

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae