In vergelyking met GPS, gaan hierdie asteroïde nader aan die aarde

  • Whatsapp

JAKARTA, 1NEWS.LIVE – Sterrekundiges wat die klein asteroïde ontdek het net ure voordat dit die aarde se atmosfeer getref het, het nog ’n ruimterots gesien. Die asteroïde het direk bo die menslike kop geskiet.

Krisztián Sárneczky het sy ontdekking op Twitter aangekondig, net ure voordat asteroïde 2022 FD1 (kort bynaam SAR2594) binne sowat 5 400 myl van die aarde se oppervlak verbygaan.

Vir ’n sekere perspektief vlieg die GPS-satelliete in ’n wentelbaan in die middel van die Aarde op ’n hoogte van 12 550 myl. Die asteroïde het nie naby genoeg gekom om die naaste mens, op die Internasionale Ruimtestasie (ISS) op ’n hoogte van 250 myl, te bedreig nie.

Verskeie ander sterrekundiges regoor die wêreld kon ook die asteroïde waarneem wat teen meer as 38 000 myl per uur (61 200 kilometer per uur) beweeg. Die ruimterots blyk die grootte van ’n yskas te wees, baie soos die asteroïde Sárneczky wat in sy laaste ure opgemerk is voordat dit iewers in Ysland verbrand het.

Asteroïde 2022 FD1 het neergedaal as die 13de naaste benadering tot ’n naby-Aarde-voorwerp (geen impak, dit wil sê) wat in die NASA-databasis aangeteken is, soos aangehaal uit Cnet.

Hierdie rekords leun effens na meer onlangse waarnemings, aangesien tegnologie die afgelope dekades verbeter het en sterrekundiges meer en kleiner voorwerpe in die Aarde se naaste kosmiese omgewing kon sien.

Redakteur: Dini Listiyani

Deel artikels:


.

Schreibe einen Kommentar