In die arms! Wen IDR 7,7 biljoen lotery, hierdie Thaise monnik skenk alles aan liefdadigheid – 1NEWS.LIVE

  • Whatsapp
In die arms!  Wen IDR 7,7 biljoen lotery, hierdie Thaise monnik skenk alles aan liefdadigheid - Celebrities.Id


JAKARTA, 1NEWS.LIVE – Die virtuele wêreld word geskok deur die nuus dat ‘n Thaise monnik ‘n lotery ter waarde van 18 miljoen baht of sowat Rp 7,7 miljard gewen het. In plaas daarvan om vir homself gehou te word, skenk hierdie monnik alles aan tempels, mede-monnike, liefdadigheidsorganisasies aan plaaslike inwoners.

Read More

Gerapporteer deur World of Buzz, Saterdag (3/19/2022), is die monnik Phra Kru Phanom Prechakon genoem. Hy is die hoofsekretaris van die Wat Phra That Phanom Woramahawihan-tempel in Nakhon Phanom, Thailand.

Eendag, terwyl hy tot die standbeeld van Thao Wessuwan gebid het, het die monnik die gelukkige nommer ‘605’ gesien. Phra Kru Phanom Prechakon het dit as ‘n teken geneem en ‘n nota gemaak om loterykaartjies te koop.

Toe hy saam met sy familie aandete geëet het, het sommige loteryhandelaars geweier om vir hom kaartjies te verkoop omdat hy net 3 wou koop, nie 10 nie (opeenvolgende nommers). Toe ontmoet hierdie monnik toevallig ‘n derde loteryverkoper wat hom gevra het om by hom te koop omdat die pandemie sy inkomste beïnvloed het. Alhoewel die finale nommer nie ‘605’ maar ‘905’ was, het hy 3 kaartjies gekoop, volgens die Thaise mediaberig KhaoSod.

Toe die trekking op 1 Maart gehou is, is Phra Kru Phanom Prechakon aangekondig om 6 miljoen baht of IDR 2.58 miljard per kaartjie te wen, vir ‘n totaal van 18 miljoen baht of ongeveer IDR 7.7 miljard. Interessant genoeg, in plaas daarvan om deur homself gebruik te word, was die monnik huiwerig om die geld te spaar en het besluit om dit aan die plaaslike gemeenskap te skenk.

Hy het 4 miljoen baht aan die tempel geskenk, insluitend baie kloosterskole en liefdadigheidsorganisasies op sy lys van skenkings. Daarbenewens het die monnik ook 500 baht of sowat Rp 215 000 aan elk van die monnike, plaaslike inwoners en werkers by die tempel uitgedeel.

Vir 2 dae het hy voor die standbeeld van Thao Wessuwan gesit en geld aan mense in die omgewing uitgedeel.
Die tou het glo meer as 1 kilometer gestrek, en weens die versengende hitte het verskeie mense flou geword.

Redakteur: Hadith Abdillah

.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae