Die Russiese roebel daal en val byna 25 persent oor 4 weke

  • Whatsapp
Die Russiese roebel daal en val byna 25 persent oor 4 weke


Die sentrale bank vrees dat die mark by die opening chaoties sal wees en dit sal baie banke en beleggingsfirmas vernietig

Read More

MOSKOU (1NEWS) – Die Russiese roebel het Vrydag (18/03/2022) in ligte handel in Moskou gedaal, met verhandeling op afsonderlike beurse bestendig bo 100 teenoor die dollar, nadat die sentrale bank gestem het om rentekoerse op 20 persent te hou en gesê dit sou OFZ-staatseffekte begin koop.

Die sentrale bank het sy sleutelrentekoers Vrydag onveranderd gelaat, in ooreenstemming met ‘n Reuters-peiling onder ontleders, na ‘n noodkoersverhoging aan die einde van Februarie, maar het gewaarsku teen hoër inflasie en ‘n ekonomiese inkrimping vanjaar, sonder om ‘n nuwe voorspelling te verskaf.

Die sentrale bank se optrede kom om ‘n ekonomie te ondersteun wat verswak het onder druk van wêreldwye sanksies, wat veroorsaak is deur Rusland se inval in die Oekraïne laat verlede maand.

Die Amerikaanse president Joe Biden het Vrydag (18/03/2022) in ‘n video-oproep met president Xi Jinping probeer verhoed dat Beijing ondersteuning aan Russiese troepe verskaf, terwyl Russiese troepe voortgegaan het om stede en dorpe te bombardeer.

Die roebel het 1.6 persent swakker teenoor die dollar geëindig op 104.82 in Moskou en 0.95 persent gedaal tot 114.80 teenoor die euro, terwyl dit vir die week gestyg het teenoor beide geldeenhede. Die roebel het die afgelope vier weke sowat ‘n kwart van sy waarde verloor.

Lees ook: Roebel styg in Moskou, daal in die buiteland op wisselvallige handel

Op buitelandse markte is die roebel laas teen 102,75 per dollar gebod en het teen 105 verhandel.

Aandeleverhandeling op die Moskou-beurs is vir weke gesluit, maar valutahandel het voortgegaan.

Elvira Nabiullina, goewerneur van die sentrale bank, wat vroeër Vrydag (18/3/2022) deur president Vladimir Poetin vir nog ‘n termyn genomineer is, het gesê die bank sal OFZ-effekte begin koop wanneer die Moskou-beurs die note op Maandag (21/3/) hervat. 2022). ), met die hoop om wisselvalligheid te beperk.

Evgeny Suvorov, ekonoom by CentroCredit Bank, het gesê die bank het duidelik gemaak dat dit ‘n tydelike maatreël is om finansiële stabiliteitsrisiko’s te beperk, en is nie soortgelyk aan die Amerikaanse Federale Reserweraad en Europese Sentrale Bank se kwantitatiewe verruimingskemas nie.

Lees ook: Dollar versterk, veroorsaak deur die Fed wat sê dit moet meer aggressief wees in die hantering van inflasie

“Die sentrale bank vrees dat die mark by die opening chaoties sal wees en dit sal baie banke en beleggingsfirmas vernietig,” het hy gesê.

Die roebel toon beperkte reaksie op aanduidings wat Rusland vermy het verstek op sy buitelandse valuta-effekte, nadat hy vervalrente betaal het op twee soewereine dollar-effekte wat as ‘n groot toets beskou word ná die oplegging van stewige sanksies.

Die sanksies het die vraag na buitelandse valuta verhoog, wat die sentrale bank aangespoor het om die verkoop van kontantdollars en euro’s aan individue by bankkantore te verbied.

‘n Maand gelede het die Russiese geldeenheid ongeveer 76 teenoor die dollar en 85 teenoor die euro verhandel.

Rusland het einde Februarie tienduisende troepe na die Oekraïne gestuur in wat hy ‘n spesiale militêre operasie genoem het om die militêre vermoëns van sy suidelike buurland te ondermyn.

Lees ook: Rupiah verswak oor die naweek, markte fokus terug op die Oekraïne-krisis

Vertaler: Apep Suhendar
Redakteur: Risbiani Fardaniah
KOPIEREG © 1NEWS 2022

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae