Weereens, werkgewers in Saoedi-Arabië betrap dat hulle nie die salarisse van Indonesiese diensmeisies betaal nie, honderde miljoene roepia

  • Whatsapp

JEDDAH, 1NEWS.LIVE – Die Konsulaat-generaal van die Republiek van Indonesië (KJRI) in Jeddah het weer gehelp om die salaris van ’n trekarbeider in Saoedi-Arabië te spaar wat nie deur sy werkgewer betaal is nie. Hierdie keer het die waarde van die salaris wat gespaar is 140 duisend riyal bereik, of ongeveer Rp 523 miljoen.

Read More

Die Indonesiese trekarbeider met die voorletters PUB het 24 jaar lank as ‘n huishulp gewerk in ‘n gesin in Abha City, Saoedi-Arabië. Die kwessie van salarisbetalings is suksesvol aan die lig gebring toe beamptes by die Indonesiese Konsulaat-generaal in Jeddah ‘n onderhoud met PUB gevoer het en gevra het of hy goed behandel word terwyl hy werk. Die beampte het ook gevra of die werkgewer se regte nagekom is.

Aan die beamptes het die vrou wat in 1968 in Bandung gebore is, erken dat sy nooit die vrugte van haar harde werk geniet het terwyl sy vir haar werkgewer se familie gewerk het nie. In reaksie op hierdie situasie het die beamptes van die Indonesiese Konsulaat-generaal in Jeddah besluit om die PUB onmiddellik in die Indonesiese Konsulaat-generaal se skuiling te beveilig totdat hul regte deur die werkgewer betaal is.

Die Konsulaat-generaal in Jeddah het toe PUB se werkgewer ontbied om die probleem van nalatigheid in die nakoming van PUB se regte as werkers te verduidelik. Die PUB-werkgewer se familie het uiteindelik belowe om al die salarisse te betaal waarop die huishoudelike assistent geregtig was. Hulle het egter tyd gevra om ‘n stuk grond wat aan die werkgewer behoort te verkoop om PUB-salarisse te betaal.

Ongeveer ‘n maand en ‘n half later het die werkgewer se seun na die Indonesiese Konsulaat-generaal in Jeddah teruggekeer en die PUB-regte ter waarde van 140 duisend riyal oorhandig. “Die oorhandiging word uitgevoer met ‘n oorhandigingsverslag wat deur die werkgewer, PUB, en twee getuies onderteken is,” het die Konsulaat-generaal in Jeddah gesê in ‘n skriftelike verklaring wat Donderdag (17/3/2022) in Jakarta ontvang is.

Die Indonesiese konsul-generaal (konsul) in Jeddah, Eko Hartono, het gesê dat die gevalle van Indonesiese trekarbeiders, veral die nalatigheid om salarisse te betaal en nie huis toe gestuur is nie, alhoewel die werkkontrak verstryk het, die probleme van Indonesiese burgers in Saoedi-Arabië oorheers .

“Hierdie probleem word nie net ervaar deur trekarbeiders wat in die huishoudelike sektor werk nie, maar daar is ook diegene wat in maatskappye werk,” het Eko gesê.

Redakteur: Ahmad Islamy Jamil

Deel artikels:


.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae