Verdien honderde miljoene roepia uit die bros katvisvelskyfies

  • Whatsapp
Verdien honderde miljoene roepia uit die bros katvisvelskyfies


Eintlik het ons net beleidsekerheid nodig, sodat ons die sakeplan behoorlik kan bepaal.

Read More

Bandarlampung (1NEWS) – Muhammad Rafi Cahya Ansor, ‘n jong man van Pringsewu, Lampung, verdien honderde miljoene roepia per maand uit die produkte wat hy skep na sy universiteitsopdrag in Singapoer.

In 2018 is Rafi deur die universiteit gevra om sakeprobleme in Singapoer te vind en sy eie besigheid te probeer stig deur oplossings uit sy navorsing te vind.

Op daardie tydstip het Rafi gesien hoe honderde klante in die tou staan ​​by ‘n winkel wat salmvelskyfies verkoop. Met ‘n prys van IDR 160 000 per 100 gram, word verbruikers slegs toegelaat om ‘n maksimum van 5 stukke te koop sodat daar genoeg voorraad vir ander verbruikers is.

Die 22-jarige jongmens was toe nuuskierig wat hierdie versnaperinge so gewild gemaak het. Toe Rafi dit geproe het, het Rafi ‘n kenmerkende smaak gevind wat heerlik is en deur alle mense geniet kan word.

Hy het toe daaraan gedink om ‘n soortgelyke onderneming in Indonesië te bou. Stel jou voor, Indonesië het ‘n baie groter bevolking as Singapoer. Die Indonesiese mark moet dus baie wyer en potensieel wees.

Rafi het egter weer gedink aan die prys van Rp 160 000 per 100 gram wat volgens hom nogal swaar was vir Indonesiese mense om ‘n peuselhappie te koop. Daardie probleem is Rafi se fokus om ‘n oplossing te vind.

Toe was hy vasbeslote om ‘n soortgelyke versnapering te maak, maar teen ‘n baie meer bekostigbare prys, vanaf Rp.15 000.

Met ‘n laer prysdoelwit het Rafi verskeie visvelle probeer om as die hoofgrondstof gebruik te word, wat soortgelyk is aan die tekstuur van salmvel, maar teen ‘n baie laer prys.

Hy het sy navorsing met snappervel begin. Snappervel het egter ‘n grootskaalse tekstuur. Die resultaat lyk dus meer soos slangvel na braai. Die vorm van die kos was skrikwekkend en het geen aptyt gehad om dit te probeer nie.

Rafi het toe die makrielvisvel probeer. Die vel is dik en ruik visagtig, word ook as minder geskik as ‘n versnapering beskou.

Nie moedeloos nie, het Rafi toe oorgeskakel na die maak van skyfies gemaak van katvisvel. Ongelukkig krimp die katvisvel, en word swart nadat dit gebraai is.

Ná vyf maande se produknavorsing het Rafi uiteindelik gevind dat die rou materiaal van babervel die geskikste is om skyfies te maak.

Die babervel het ‘n breedte wat geskik is om skyfies te maak. Daarbenewens het die swart kleur aan die bokant en die wit gradiënt aan die onderkant ‘n soortgelyke karakter as salmvel. Gelukkig is die grondstowwe in oorvloed beskikbaar in sy tuisdorp, naamlik in Bukit Bintang, Lampung.

Nadat die grondstowwe ooreenstem, meng Rafi dan bykomende speserye om die beste smaak te vind, waarvan een gesoute eiergeursel is. Rafi het sy kollegas gevra om kommentaar te lewer oor die smaak van elke konkoksie wat hy geskep het.

Sommige het opgemerk dat dit te sout was, en Rafi het die sout verminder. Dan is dit te soet, dan word die poeiersuiker verminder. Deurlopend totdat hy uiteindelik ’n resep gekry het wat krakerig is en die meeste geskik is vir die verbruiker se tong.

Lang navorsing het Rafi in staat gestel om die smaak te vind wat verbruikers wil hê. Daarvoor is hy vol vertroue om produksie te begin met ‘n aanvanklike kapitaal van Rp 500 000 en dra die naam Rafin’s Snack.

Nadat hy verskeie pakke verkoop het en 10 pakke oorgebly het, het hy toe sy medestudente gevra om dit te proe en ‘n bestelling oop te maak voordat die goedere beskikbaar was (voorafbestelling). Dus, die bestelling geld gaan eerste in en word as kapitaal gebruik.

Uit die resultate van die marktoets het Rafi ook ‘n familielid ontmoet wat ‘n afgetredene van ‘n multinasionale maatskappy is.

Die familielid was toe geïnteresseerd in die produkte wat deur Rafi gemaak is. Onverminderd het hy dadelik 1 250 pakke baberskyfies met Rafi se gesoute eiergeursel bestel.

In sy eerste bestelling het Rafin’s Snack verkope van tot 1 520 pakke baberskyfies met ‘n transaksiewaarde van sowat Rp 25 miljoen aangeteken. Van daar af verken Rafin’s Snack die geure en variante van ander versnaperinge.

Rafin’s Snack sal tot 2022 ander versnaperinge as katvisvelskyfies byvoeg, wat wissel van maniokskyfies met sout eiergegeur tot piesangskyfies.

Lees ook: Menkop moedig MSME-produkte aan om met buitelandse produkte mee te ding

Bemarking

Rafin se Snack sprei sy vlerke nog meer. Die eienaar voltooi die wettigheid van besigheid en standaardisering van produkkwaliteit om bemarking uit te brei.

Die versnaperinge het nou ‘n verspreidingspermit vir Huishoudelike Voedselpermitte (PIRT), permitte van die Food and Drug Supervisory Agency (BPOM), tot halaal-sertifisering, sodat verbruikers glo dat die kwaliteit en veiligheid van hierdie produkte gewaarborg word.

Rafin’s Snack kan nou by dosyne moderne kleinhandelaars in Lampung en Jakarta gevind word. Begin by Transmart, Sogo, Lafayette, Seibu en ander.

Hierdie kwaliteitstandaardisering het Rafin’s Snack ook in staat gestel om die uitvoermark suksesvol binne te dring. Tot nou toe is die kos wat deur Rafi gemaak is, na verskeie lande uitgevoer, insluitend Turkye, Japan en Egipte.

Rafin’s Snack bou ook ‘n vennootskap met Singapoer vir die aflewering van die skyfies. Ongelukkig het die huidige op- en afdraandes in oliepryse een van die struikelblokke vir Rafi geword om die samewerking te voltooi.

“Eintlik het ons net beleidsekerheid nodig, sodat ons die sakeplan behoorlik kan bepaal,” het Rafi gesê.

Rafin’s Snack het tot die vierde jaar transaksies aangeteken wat nie ‘n grap gemaak het nie. Rafi kan nie minder nie as driesyfergetalle of die ekwivalent van honderde miljoene roepia elke maand uit die verkoop van Rafin’s Snack maai.

Lees ook: Koördinerende Minister Airlangga nooi KMO’s om voordeel te trek uit KUR

BBI Gernas

By die Proudly Made in Indonesia Movement (Gernas BBI) Lagawi Fest 2022 in Lampung hierdie maand, is Rafin’s Snack gekies as die Klein en Medium Nywerheid (IKM) wat gekies is om leiding van die regering te ontvang.

Volgens Rafi is die geleentheid baie goed om die vordering van verskeie IKM’s in Indonesië te ondersteun. Hoofsaaklik as ‘n promosiegeleentheid vir Rafin’s Snack-produkte en -handelsmerke sodat dit wyer bekend kan wees.

Dit is bekend dat Gernas BBI Lagawi Fest in 2022 daarop gemik is om aanlynverkope van 30 geselekteerde klein en medium nywerhede (IKM) vir drie maande te verhoog.

Dus sal vyf SMI’s wat as die beste met die meeste verkope en ander uitstekende kriteria beskou word, verkry word.

Gernas BBI is ‘n gesamentlike beweging van die regering, sake-akteurs en die gemeenskap om plaaslike produkte lief te hê en te koop.

Die regering het hom deurgaans beywer vir die liefde vir huishoudelike produkte, sodat die Indonesiese bedryf in sy eie land kan aanhou groei.

Die 2022 Gernas BBI het in Januarie 2022 vanaf die Jambi-provinsie begin, en verlede Februarie in Suid-Sulawesi.

Indonesië moet trots wees om SMI-spelers te hê wat aanhoudend, rats in produk- en marknavorsing, innoverend en sensitief is vir geleenthede soos Rafin’s Snack. Dus, KMO’s in Indonesië het die geleentheid om in hul eie land gas te bied.

Lees ook: Luhut: MSME Shopping E-Catalog Platform is op 24 Maart bekendgestel

Redakteur: M Razi Rahman
KOPIEREG © 1NEWS 2022

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae