Tanah Mafia-saak styg, Menkumham beklemtoon stoute notarisse

  • Whatsapp

JAKARTA, 1NEWS.LIVE – Minister van Regte en Menseregte (Menkumham), Yasonna H Laoly het gevra vir streng sanksies vir onprofessionele en verantwoordelike notarisse. Soos in die geval van die grondmafia wat die familie van kunstenaar Nirina Zubir benadeel het, is drie van die vyf verdagtes wat deur die polisie aangehou is, notarisse en Grondaktemakers (PPAT).

Read More

Yasonna het beoordeel dat die redelik hoë mededinging onder notarisse soms versoekings skep vir notarisse om dade te pleeg wat hul professionele etiese kode oortree. Trouens, volgens Yasonna is die aktiewe rol van ‘n notaris baie nodig in openbare administrasie-aangeleenthede.

“Daar is baie probleme met regsentiteite, verandering van aandeeleienaarskap, en ander, veral in sake van baie hoë ekonomiese waarde,” het Yasonna gesê nadat hy 3 Tussentydse Plaasvervangers vir die Notaris Sentrale Toesighoudende Raad (PAW MPPN) en Tussentydse Plaasvervangers vir die Notaris ingehuldig het. Ereraad Sentrum (PAW MKNP) 2019-2022 Tydperk, Donderdag (17/3/2022).

Daarom het Yasonna die notaris-toesighoudende raad gevra om professioneel, eerlik, betroubaar en onpartydig op te tree in die verskaffing van dienste aan die publiek.

Hy het die behoefte aan toesig, leiding en beskerming van notarisse beklemtoon, asook om te verseker dat notarisse toepaslike wette en regulasies gehoorsaam en implementeer.

“Die Notariële Toesighoudende Raad, beide op die sentrale en streeksvlak, moet professioneel optree, moet toesig hou oor notarisse. Moenie huiwer (om) op te tree nie, gee streng sanksies (aan notarisse),” het hy gesê.

Yasonna het beklemtoon dat die pligte en posisies as lid van die Notariële Toesighoudende Raad sowel as die Notaris Ereraad baie edele pligte en posisies is. Daarom het notaristoesighouers volgens PDIP-politici eerlikheid, opregtheid en dissipline nodig.

“Dit verg ‘n sterk verbintenis om die pligte as lid van die vergadering met volle verantwoordelikheid uit te voer. Benewens jou sterk verbintenis, word daar ook van jou verwag om altyd die ontwikkeling van wette en regulasies te volg wat verband hou met die implementering van die notarisposisie,” het Yasonna gesê.

Redakteur: Muhammad Fida Ul Haq

Deel artikels:


.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae