Nisfu Syaban Night Practice – Bekendes.Id

  • Whatsapp
Nisfu Syaban Night Practice - Bekendes.Id


JAKARTA, 1NEWS.LIVE – Nisfu Syaban-nagoefening word sterk aanbeveel vir Moslems om te oefen. Op daardie nag sal Allah die deur van bekering so wyd as moontlik oopmaak vir al Sy dienaars, behalwe diegene wat politeïste en huigelaars is.

Read More

Nisfu Shaban-aand word dikwels met spesiale aanbidding herdenk, want hierdie maand is ‘n maand wat verband hou met die maand van Ramadan. Nog ‘n deug is dat Allah ook versoeke aan Sy vrome dienaars toestaan ​​op die nag van Nisfu Shaban soos in die hadith wat deur Imam Ibn Majah vertel is.

Dit sal ‘n verlies wees as ons nie hierdie Nisfu Syaban-praktyke ten volle uitvoer nie. Vanaand word geglo dat twee engele wat menslike daaglikse praktyke opteken, naamlik Raqib en Atid, die rekords van hul praktyk direk aan Allah SWT sal oorhandig.

Gerapporteer uit verskeie bronne, Donderdag (17/3/2022) het 1NEWS.LIVE die praktyk van Nisfu Syaban-aand soos volg opgesom:

Nisfu Syaban Nag Oefening

Die nag van Nisfu Syaban is ook die nag van die volmaan van genade in die middel van die maand Shaban. Praktyke wat aanbeveel word vir Moslems om op Nisfu Syaban te doen, sluit in vas, verhoging van Istighfar, vermenigvuldiging van Sholawat.

Die volgende is ‘n reeks oefeninge wat op die nag van Nisfu Syaban gedoen kan word

Lees die Twee Sinne van die Geloofsbelydenis

Die twee sinne van die geloofsbelydenis is sinne wat gebruik word as ‘n erkenning van ‘n Moslem-wees.

Hierdie sin is goed om enige tyd en enige plek te lees, veral op die nag van Nisfu Syaban.

Sayyid Muhammad bin Alawi verduidelik:

“‘n Moslem moet ‘n tyd vul wat vol seëninge en deugde is deur die twee sinne van die geloofsbelydenis, La Ilaha Illallah Muhammad Rasulullah, op te sê, veral die maand Shaban en sy middernag.”

Lees Istighfar

Op die nag van Nisfu Shaban, sal Allah na die aarde neerdaal en vergifnis open vir al Sy dienaars, behalwe diegene wat politeïste en huigelaars is. Dit word sterk aanbeveel om meer Istighfar-sinne te lees.

Sayyid Muhammad bin Alawi is steeds in dieselfde boek, Ithmi’nanul Qulub het verduidelik dat Istighfar die hoofpraktyk is en dat die bestaan ​​daarvan goed is om altyd deur Moslems beoefen te word, veral op spesiale tye op die nag van Nisfu Syaban.

Shaban vinnig

Die boodskapper van Allah het gesê: “Die maand van Shaban is ‘n maand wat mense gewoonlik vergeet omdat dit tussen die maande van Rajab en die maand van Ramadan geleë is. Die maand van Shaban is die maand wanneer dade opgehef word. Daarom wil ek hê wanneer my dade is vasgestel, ek vas,” (HR Abu Dawud).

Nisfu Syaban nag vas voornemens:

غَدٍ عَنْ اءِ انَ لِلهِ الَى

Latyn : Nawaitu shauma ghadin ‘an adaa’i sunnati Sya’bana lillaahi ta’aalaa.
Betekenis: Ek is van plan om môre die sunnah van Shaban te vas as gevolg van Allah Ta’ala.

Gebede Sunnah Tasbih

Sommige geleerdes verduidelik dat wat belangriker is op die nag van Nisfu Shaban, is om die Tasbih-gebed uit te voer. Dit is deur Rasulullah SAW aan sy oom, Sayyidina Abbas ra, geleer. Nisfu Sya’ban kan begin word deur ‘n aantal soenna-gebede uit te voer. Die aanbevole sunnah-gebede is die Hajat-gebed, die bekeringsgebed en die Tasbih-gebed.

Lees Yasin se brief

Dit word aanbeveel om Yasin se brief so gereeld as moontlik te lees na die Maghrib-gebed en om daarna te bid.

Die eerste lesing is bedoel sodat Allah SWT ‘n lang lewe gee en die tweede lesing is bedoel om weggehou te word van alle rampe en baie halal-onderhoud te kry.

Gevolg deur die derde lesing, beoog om te lewe om nie van ander afhanklik te wees nie en word Husnul Khatimah gegee.

Redakteur: Simon Iqbal Fahlevi

.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae