Cool, groot data deur UGM-dosente kan die toename in Covid-19-gevalle voorspel

  • Whatsapp

YOGYAKARTA1NEWS.LIVE– ‘n Dosent by die Departement Rekenaarwetenskap en Elektronika FMIPA UGM Dr Mardhani Riasetiawan het die ontleding ontwikkel groot data en wolkrekenaars om ontplooiing te versag Covid-19Hierdie groot data-analise het daarin geslaag om die golf van toenemende gevalle wat deur burgermobiliteit veroorsaak word, te voorspel en te monitor.

Read More

“Versagting verspreiding van Covid-19 in Indonesië is dit tydens die pandemie uitgevoer deur data in te samel oor die daaglikse toename in gevalle waarby meer as 200 datavrywilligers in Indonesië betrokke is,” het Mardhani Woensdag (16/3/2022) in ‘n skriftelike verklaring in Yogyakarta gesê.

Hierdie innovasie, volgens hom, help gebiede wat ‘n styging in Covid-18-gevalle ervaar, want om werklike monitering van data in die veld te maak, maak dit makliker vir plaaslike regerings om versagtingsbesluite te neem.

“Die vrywilligers samel daagliks data in van gesondheidsfasiliteite, begraafplase en databronne van die internet af op ’n daaglikse basis,” het hy gesê.

Mardhani het gesê die ontwikkeling van grootdata-ontleding om die verspreiding van Covid-19-gevalle in Indonesië te versag, het op 13 Maart 2021 begin.

Alhoewel daar op daardie tydstip geen kaart en patroon was vir die verspreiding van die pandemie nie, het hy en sy span ‘n ontleding begin met behulp van groot data deur die “Indonesiese COVID-19-reaksie” (covid19.gamabox.id).

“Destyds is groot data-ontleding vir Covid-19 ontwikkel om in Myanmar geïmplementeer te word,” het hy gesê.

Redakteur: Ainun Najib

Deel artikels:

.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae