LPSK hoop dat die Koördinerende Minister vir Politieke, Regs- en Sekuriteitsake spesiale aandag sal skenk aan die geval van menslike hokke

  • Whatsapp
LPSK hoop dat die Koördinerende Minister vir Politieke, Regs- en Sekuriteitsake spesiale aandag sal skenk aan die geval van menslike hokke


Jakarta (1NEWS) – Die Getuie- en Slagofferbeskermingsagentskap (LPSK) hoop dat die Koördinerende Minister vir Politieke, Regs- en Sekuriteitsake (Polhukam) spesiale aandag sal skenk aan die menslike hoksaak wat aan die onaktiewe Langkat-regent behoort.

Read More

“Gegrond op LPSK-bevindinge, het die beweerde oortreder baie partye betrek. Nie net is die Peragin Angin-plan gepubliseer nie en die familie, maar ook massa-organisasies en individuele beamptes,” het Hasto Atmojo Suroyo, voorsitter van LPSK, gesê in ‘n skriftelike verklaring wat Woensdag in Jakarta ontvang is.

Hy het dit oorgedra toe hy met die koördinerende Minister vir Politieke, Regs- en Sekuriteitsake Mahfud, besturende direkteur, vergader het om verskeie agendas te bespreek, insluitend die hantering van die menslike hok-saak wat aan die onaktiewe Langkat-regent behoort.

Lees ook: LPSK vind sewe beweerde kriminele dade in die Langkat-hoksaak

Aan die Koördinerende Minister vir Politieke, Regs- en Sekuriteitsake het Hasto oorgedra dat die hantering van die menslike hok-saak stadig gelyk het sedert dit aan die einde van Januarie 2022 aan die publiek bekend gemaak is.

Tydens die vergadering het die LPSK-leierskap ook ‘n bondel verslae ingedien oor die bevindinge van data en feite wat voortspruit uit die ondersoek, koördinering en studie wat deur die LPSK-span uitgevoer is.

“LPSK hoop dat met bykomende inligting van LPSK, die bekendmaking van sake wat lei tot regstappe teen enigiemand wat betrokke is, vinniger uitgevoer kan word en regsekerheid vir slagoffers verskaf,” het hy gehoop.

In ooreenstemming daarmee het Edwin Partogi Pasaribu, ondervoorsitter van LPSK, gesê dat uit die resultate van die ondersoek, koördinering en studie van LPSK wat van laat Januarie tot vroeg in Maart 2022 uitgevoer is, feite gevind is.

Met die LPSK-verslag wat op so ‘n manier voorberei is, word gehoop dat die Koördinerende Minister vir Politieke, Regs- en Veiligheidsake kan help om die regsproses aan te moedig om te verloop soos dit moet.

“Die koördinerende minister vir politieke, regs- en sekuriteitsake het gesê dat hy met die nasionale polisiehoof sal kommunikeer sodat die regsproses sal voortgaan,” het Edwin gesê.

Met toesig van die Nasionale Polisiehoofkwartier, het hy voortgegaan, kon die publiek, veral die slagoffers wat in die hok wat aan die onaktiewe Langkat Regent aangehou is, geregtigheid kry.

“Ondersteuning van die sentrum is nodig as daar inderdaad in die hantering van hierdie saak uitdagings is wat moeilik is om deur wetstoepassing in die streke te oorkom,” het hy gesê.

Lees ook: LPSK: Verlies van slagoffers van bedrieglike beleggings kan vervang word met restitusie
Lees ook: LPSK fasiliteer die berekening van restitusie vir slagoffers van onwettige beleggings

Verslaggewer: Muhammad Zulfikar
Redakteur: Tasrief Tarmizi
KOPIEREG © 1NEWS 2022

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae