Langkat Regent’s Human Cage Case, LPSK dien ondersoekdokumente aan Mahfud MD in

  • Whatsapp

JAKARTA, 1NEWS.LIVE – Voorsitter van die Getuie- en Slagofferbeskermingsagentskap (LPSK) Hasto Atmojo Suroyo het saam met LPSK-adjunkvoorsitter Edwin Partogi Pasaribu Woensdag (16/3/2022) die Koördinerende Minister vir Politieke, Regs- en Sekuriteitsake, Mahfud, besturende direkteur by sy kantoor, Jakarta, besoek. LPSK het verwys na die regsproses in die geval van menslike hokke by die huis van die onaktiewe Langkat-regent.

Read More

LPSK het ‘n bondel verslae ingedien oor die bevindinge van data en feite wat voortspruit uit die span se ondersoek-, koördinerings- en hersieningsaktiwiteite.

Hasto hoop dat, met bykomende inligting van LPSK, die bekendmaking van menslike hokgevalle vinniger gedoen kan word. Volgens hom sal dit beslis regsekerheid vir die slagoffers bied.

“Hopelik kan die Koördinerende Minister vir Politieke, Regs- en Veiligheidsake aandag gee aan die saak wat vermoedelik deur moderne slawerny gekleur word. Trouens, die vermeende oortreder, gebaseer op die bevindings van die LPSK, het baie partye betrek. Nie net die TRP en hul gesinne, insluitend massa-organisasies, en gewetenlose beamptes,” het Hasto gesê in sy verklaring wat Donderdag (17/3/2022) aangehaal is.

By dieselfde geleentheid het die adjunkvoorsitter van LPSK, Edwin Partogi Pasaribu, gesê, uit die resultate van die LPSK-ondersoek, koördinering en hersieningsaktiwiteite wat uitgevoer is, is baie feitebevindinge ingesamel. Die belegging word uitgevoer vir ongeveer 2 maande vanaf die einde van Januarie tot die begin van Maart 2022.

“Ons het die verslag aan die Koördinerende Minister vir Politieke, Regs- en Veiligheidsake voorgelê. Die Koördinerende Minister het gesê dat hy met die Nasionale Polisiehoof sal kommunikeer sodat die regsproses kan voortgaan,” het Edwin gesê.

Redakteur: Rizal Bomantama

Deel artikels:


.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae