KPK versoek getuies van omkopery van die Suid-Buru-projek om saam te werk om dagvaarding by te woon

  • Whatsapp
KPK versoek getuies van omkopery van die Suid-Buru-projek om saam te werk om dagvaarding by te woon


Jakarta (1NEWS) – Die Korrupsie-uitwissingskommissie (KPK) het ‘n beroep op getuies in die ondersoek na die beweerde omkoperysaak vir ‘n infrastruktuurwerkprojek in South Buru Regency, Maluku-provinsie, in 2011-2016 gedoen om met ondersoekers saam te werk om dit by te woon.

Read More

Ali Fikri, waarnemende (Plt.) KPK-woordvoerder, het Woensdag in sy verklaring in Jakarta gesê die betrokke getuie het Christien Mangifera as diensbestuurder by Maybank se Gunung Putri-toerismestad-subtakkantoor, Bogor, genoem.

“Die betrokke persoon was nie teenwoordig nie en sonder bevestiging aan die ondersoekspan. Die KPK herinner ons daaraan om saam te werk by die volgende dagvaarding en ‘n dagvaarding sal binnekort gestuur word,” het Ali gesê.

Lees ook: KPK dagvaar private partye wat verband hou met padprojeksake in Suid-Buru

Die Korrupsie-uitwissingskommissie (KPK) het Woensdag (26/1) drie verdagtes genoem in sake van beweerde omkopery, bevrediging en geldwassery (TPPU) wat verband hou met die verkryging van goedere en dienste in Suid-Buru in 2011-2016.

Hulle is die voormalige Suid-Buru-regent Tagop Sudarsono Soulisa (TSS) en die private party Johny Rynhard Kasman (JRK) as die ontvanger van omkoopgeld en die private party Ivana Kwelju (IK) as die omkoopgewer.

Tydens die konstruksie van die saak het die KPK verduidelik dat Tagop, wat vir die tydperk 2011-2016 en 2016-2021 as regent van Suid-Buru gedien het, daarvan verdink is dat hy meer aandag aan verskeie projekte van die Openbare Werke en Openbare Behuising (PUPR) gegee het. van South Buru Regency, selfs vanaf die begin van sy ampstermyn.

Lees ook: KPK soek 5 plekke wat verband hou met die saak van die voormalige Suid-Buru-regent

Tagop se meer aandag sluit spesifiek die dienshoof en hoof van hoofweë uit om die lys en waarde van die pakketbegroting vir elke projekwerk uit te vind.

Dan beveel Tagop aan en bepaal eensydig watter vennote gewen kan word om aan die projek te werk, hetsy deur die veilingsproses of direkte aanstelling.

Die KPK vermoed dat Tagop uit die vasstelling van die vennote ‘n bedrag geld gevra het in die vorm van fooi 7 tot 10 persent van die kontrakwaarde van die werk werd.

Spesifiek vir projekte uit spesiale toekenningsfondse, die bedrag van fooi vasgestel op ongeveer 7 tot 10 persent en plus 8 persent van die waarde van die dienskontrak.

Lees ook: KPK ondersoek die geldvloei van die voormalige Suid-Buru-regent van ASN

Die projekte is die konstruksie van die Namrole middestadpad in 2015 met ‘n projekwaarde van IDR 3,1 miljard, die verbetering van die Namrole middestadpad (hotmix) met ‘n projekwaarde van IDR 14,2 miljard, die verbetering van die Wamsisi-Sp Namrole Modan Mohe (hotmix) padsegment met ‘n projekwaarde van IDR 14,2 miljard, sowel as ‘n toename in die Waemulang-Biloro-gedeelte met ‘n projekwaarde van Rp.21,4 miljard.

By ontvangs van ‘n aantal fooi In hierdie geval word Tagop daarvan verdink dat hy ‘n vertroude persoon genaamd Johny gebruik het om ‘n bedrag geld met sy bankrekening te ontvang. Vervolgens is die geld na Tagop se bankrekening oorgeplaas.

Die KPK vermoed dat deel van die waarde van fooi Die bedrag wat Tagop van sowat Rp 10 miljard ontvang het, is deur Ivana gegee omdat sy gekies is om aan een van die werksprojekte te werk waarvan die begroting in 2015 uit die spesiale toewysingsfonds verkry is.

Verslaggewer: Tri Meilani Ameliya
Redakteur: Herry Soebanto
KOPIEREG © 1NEWS 2022

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae