KPK dagvaar entrepreneurs wat verband hou met beweerde korrupsie van onaktiewe Langkat Regent

  • Whatsapp
KPK dagvaar entrepreneurs wat verband hou met beweerde korrupsie van onaktiewe Langkat Regent


Jakarta (1NEWS) – Die Korrupsie-uitwissingskommissie (KPK) het ‘n entrepreneur Yudi Gunawan ontbied as ‘n getuie in die ondersoek na die beweerde korrupsiesaak wat die onaktiewe regent van Langkat publiseer Plan Warring Angin (TRP) verstrik.

Read More

“Vandag word Yudi Gunawan as ‘n getuie vir die TRP-verdagte ondervra,” het Ali Fikri, waarnemende KPK-woordvoerder, Woensdag in sy verklaring in Jakarta gesê.

Die publikasie van die Wind War Plan is een van die verdagtes in die beweerde omkoperysaak vir die 2020-2022 verkryging van goedere en dienste in Langkat Regency, Noord-Sumatra Provinsie.

Die KPK het altesaam ses verdagtes in die saak genoem, naamlik vyf omkoopontvangers en een omkoopgewer.

Die vyf ontvangers van omkoopgeld was Terbit, Iskandar PA (ISK) as Balai Kasih Village Head wat ook Terbit se broer is, en drie private partye as kontrakteurs, naamlik Marcos Surya Abdi (MSA), Shuhanda Citra (SC), en Isfi Syahfitra (IS).

Intussen is Muara Warin-angin (MR) van die private sektor of kontrakteur as die gewer van omkoopgeld.

In die konstruksie van die saak het die Korrupsie-uitwissingskommissie, omstreeks 2020 tot nou toe Terbit, as die regent van Langkat vir die 2019-2024-tydperk, saam met Iskandar na bewering die implementering van die infrastruktuurwerkprojekpakket in Langkat Regency gereël.

In daardie geval het Terbit beveel dat Plt. Hoof van die openbare werke en openbare behuising (PUPR) Langkat Regency, Sujarno en hoof van die verkryging van goedere en dienste Suhardi om aktief met Iskandar te koördineer.

Iskandar word daarvan verdink dat hy Terbit se verteenwoordiger was rakende die keuse van vennote wat die projekpakket by die PUPR-diens en die Langkat-distriksonderwyskantoor gewen het.

Lees ook: KPK ondersoek die Langkat Regent se bevel om die projek “fooi” waarde te bepaal

Om die wenner van die projekpakket te wees, word vermoed dat daar twee persentasie versoeke is fooi deur Gepubliseer deur Iskandar. Eerstens is dit 15 persent van die projekwaarde werd vir ‘n werkpakket wat deur die veilingstadium gaan; tweedens, ter waarde van 16,5 persent van die projekwaarde vir die werkpakket deur direkte aanstelling.

Verder was een van die vennote wat gekies en gewen is om aan die projek vir die twee dienste te werk, die verdagte Muara, wat bekend was dat hy verskeie maatskappyvlae gebruik het met ‘n totale projekpakketwaarde van Rp.4,3 miljard.

Behalwe dat dit deur vennote uitgevoer word, is daar ook verskeie projekte waaraan Terbit deur Iskandar se maatskappy werk.

Gee fooi Muara het dit na bewering in kontant in die bedrag van sowat Rp 786 miljoen gegee, wat deur die tussenganger van Marcos, Shuhanda en Isfi ontvang is. Verder, fooi is aan Iskandar gegee en aangestuur na Gepubliseer.

Die KPK vermoed dat Terbit deur sy vertroude mense, naamlik Iskandar, Marcos, Shuhanda en Isfi, bygestaan ​​is van die ontvangs tot die bestuur van die geld. fooi verskeie projekte in die Langkat Regency.

Die KPK vermoed ook dat Terbit baie ander kwitansies deur Iskandar van verskeie vennote ontvang het. Dit sal verder deur die ondersoekspan ondersoek word.

Lees ook: KPK ondersoek die ontvangs van Langkat Regent se geld van vertroude mense
Lees ook: KPK kyk na ‘n geldooreenkoms met die Langkat-regent oor die projek se wengeld

Verslaggewer: Tri Meilani Ameliya
Redakteur: Fransiska Ninditya
KOPIEREG © 1NEWS 2022

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae