Koördinerende minister Airlangga: PMI, wat buitelandse valuta van IDR 159,7 triljoen per jaar bydra, verdien om ‘n held genoem te word

  • Whatsapp

JAKARTA, 1NEWS.LIVE – Koördinerende Minister vir Ekonomie, Airlangga Hartarto, het gesê Indonesiese Migrerende Werkers (PMI) verdien om helde genoem te word. Omdat hulle skenk buitelandse valuta na die land bereik honderde triljoene in ‘n jaar.

Read More

Die aantal PMI’s wat by die Indonesiese Migrant Workers Protection Agency (BP2MI) aangeteken is, is 4,4 miljoen mense. Met hierdie bedrag is dit baie nuttig vir die staat, veral in die ontwikkeling van enklaves vir trekarbeiders deur oorbetalings wat aan hul gesinne gestuur word.

“Ons moet Indonesiese trekarbeiders as helde noem, want hul bydrae in die vorm van buitelandse valuta is baie groot, wat Rp. 159,7 triljoen per jaar is,” het hy gesê, Woensdag (16/3/2022) aangehaal.

Met PMI se bydrae wat 7 persent van die waarde van die APBN bereik, is dit volgens hom gepas dat die staat werklike belynings met PMI aanbied deur verskeie beleide en skemas wat dit makliker maak. Een van hulle help die PMI-plasingsproses deur die PMI-plasing-KUR.

Deur die Koördinerende Ministeriële Besluit Nommer 1 van 2022 en Koördinerende Ministeriële Dekreet Nommer 2 van 2022, het die Regering die bestaande PMI Plasing KUR verspreidingskema verbeter deur die implementering van KUR te verhoog en uit te brei deur die verspreidingsmeganisme te vereenvoudig, die finansieringsplafon te verhoog, asook soos met lae en redelike rentekoerse. Ontspanningskemas is ook tydens hierdie pandemie voorberei deur verskeie kwytskeldings te verskaf.

Adjunk vir makro-ekonomiese en finansiële koördinering by die koördinerende ministerie vir die ekonomie, Iskandar Simorangkir, het ook gesê dat die regering vanjaar ‘n KUR-plafon van IDR 373.17 biljoen gestel het. Met vereenvoudigde prosedures en die leningsplafon is ook van IDR 25 miljoen tot IDR 100 miljoen verhoog.

“Tot einde Februarie 2022 is IDR 2,67 triljoen KUR vir PMI uitbetaal,” het hy gesê.

Intussen hoop Airlangga dat hierdie finansieringskema deur PMI-kandidate benut kan word sodat hulle nie meer hul eiendom verkoop nie.

“En die belangrikste is dat ons almal hoop dat hierdie KUR-skema die ketting van geldskieters wat hulle gebruik kan verbreek,” het Airlangga gesê.

Redakteur: Jujuk Ernawati

Deel artikels:


.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae