BMKG teken ‘n aardbewing van 5,5 M aan wat in Sukabumi na Jakarta gevoel is

  • Whatsapp
BMKG teken 'n aardbewing van 5,5 M aan wat in Sukabumi na Jakarta gevoel is


BMKG-monitering het geen naskokke-aktiwiteit getoon nie

Read More

Bandung (1NEWS) – Die Meteorology, Climatology and Geofisics Agency (BMKG) het ‘n aardbewing aangeteken wat Woensdag om 10.00 WIB in die suidelike kus van Cianjur Regency, Wes-Java plaasgevind het, met ‘n sterkte van 5.5 wat in verskeie gebiede van Sukabumi tot by Sukabumi gevoel is. Jakarta.

Hoof van die BMKG aardbewing en tsunami Sentrum Bambang Setiyo Prayitno gesê die aardbewing wat plaasgevind het was ‘n vlak tipe aardbewing as gevolg van subduksie aktiwiteit. Die resultate van die ontleding van die bron meganisme toon dat die aardbewing het ‘n opwaartse beweging meganisme (stootfout).

“As van 10,25 WIB, die resultate van BMKG monitering het nie enige naskokke getoon,” sê Bambang in ‘n verklaring ontvang in Bandung, West Java, gister gesê.

Volgens Bambang het hierdie aardbewing ‘n impak gehad en is dit gevoel in die Pelabuhan Ratu- en Cianjur-gebiede met ‘n intensiteitskaal van IV MMI of gevoel deur baie mense in die huis.

Lees ook: M5.5-aardbewing het Sukabumi-inwoners geskok

Lees ook: Sukabumi en sy omgewing is geruk deur ‘n aardbewing met ‘n sterkte van 5,4

Intussen, in die Garut-, Pandeglang-, Bayah- en Panimbang-gebiede, is die aardbewing gevoel met ‘n intensiteitskaal van III MMI of voel eg binne die huis en het gevoel asof ‘n vragmotor verbyry. Toe in die Suid-Lebak-omgewing, het Cilegon en Sukabumi ook dieselfde gevoel met die MMI II-III-intensiteitskaal.

Dan in die gebiede van Jakarta, Banjar, Wes-Bandung, Purwakarta, Suid-Tangerang, Bandung, Bekasi, Depok en Serang met ‘n intensiteitskaal van II MMI of die aardbewing is net deur ‘n paar mense gevoel, ligte voorwerpe wat gehang is, het geswaai.

“Mense moet geboue vermy wat deur die aardbewing gekraak of beskadig is. Kontroleer en maak seker die gebou waar jy woon, is aardbewingbestand genoeg, of daar is geen skade as gevolg van aardbewingvibrasies wat die stabiliteit van die gebou in gevaar stel voordat jy terugkeer huis toe nie. ” hy het gesê.

Bambang het ook bevestig dat tot dusver die aardbewing aan die suidelike kus van die Java-eiland nie ‘n potensiële tsoenami gedui het op grond van die modellering wat uitgevoer is nie.

“Die publiek word aangeraai om kalm te bly en nie beïnvloed te word deur kwessies wat nie geregverdig kan word nie,” het hy gesê.

Lees ook: Bandung-inwoners het Woensdagoggend die skuddings van die aardbewing gevoel

Lees ook: Voor die aardbewing was die Latitude Geger naby die lippe van Citepus Beach, Sukabumi

Verslaggewer: Goeie Ahmad Rizaldi
Redakteur: Zita Meirina
KOPIEREG © 1NEWS 2022

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae