Vloede in Banyumas-gebiede, noem BMKG dit veroorsaak deur uiterste reën

  • Whatsapp

BANYUMAS, 1NEWS.LIVE Oorstromings wat ‘n aantal gebiede in getref het Banyumas geaktiveer uiterste reën. Reënval wat op 15 Maart 2022 by DPU Banyumas aangeteken is, het 258 millimeter bereik.

Read More

“Op grond van die data het die reënval wat op 15 Maart 2022 by die Banyumas DPU aangeteken is 258 millimeter bereik. Hierdie syfer is ingesluit in die kategorie van uiterste reën omdat die reënval in 24 uur meer as 150 millimeter is,” sê die hoof van die Tegnikusgroep. BMKG Die Tunggul Wulung Meteorologiese Stasie, Cilacap Teguh Wardoyo, Dinsdag (15/3/2022).

Hy het egter erken dat nie alle gebiede van Banyumas uiterste reën ervaar het nie, want die aangetekende reënval in die Bydraende gebied was 107 millimeter en Baturraden 104 millimeter.

Volgens hom word die reënval wat in die twee gebiede aangeteken is, as baie swaar reën gekategoriseer omdat dit tussen 100-150 millimeter in 24 uur wissel.

“Baie swaar reën is ook in verskeie gebiede langs Banyumas waargeneem, soos Purbalingga 108 millimeter, Susukan (Banjarnegara) 114 millimeter, en Mandiraja (Banjarnegara) 133 millimeter,” het hy gesê.

Intussen is baie swaar reën in Cilacap Regency ook waargeneem by die Cilacap Tunggul Wulung Meteorologiese Stasie met ‘n reënval van 109 millimeter, die Tunggul Wulung Airport Meteorological Post 139 millimeter, Nusawungu 135 millimeter en Jeruklegi 115 millimeter.

Redakteur: Ary Wahyu Wibowo

Deel artikels:

.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae