SoftBank bedank amptelik as IKN-belegger, Luhut: ons is op soek na ‘n plaasvervanger

  • Whatsapp

JAKARTA, 1NEWS.LIVE – SoftBank Group Corp. het amptelik bedank as ‘n belegger in die Nasionale Hoofstad (IKN) van die Argipel. Terselfdertyd het SoftBank se HUB, Masayoshi Son, ook uit die Ontwikkelingsbestuursraad bedank. IKN-argipel.

Read More

Die Koördinerende Minister vir Maritieme Sake en Belegging (Menko Marves), Luhur Binsar Pandjaitan, het bevestig dat SoftBank as belegger in die nuwe IKN-vuurtoringprojek in Oos-Kalimantan sal uittree.

“So nou soek ons ​​’n plaasvervanger (SoftBank),” het Koördinerende Minister Luhut gesê toe hy Dinsdag (15/3/2022) by die Grand Hyatt, Sentraal-Jakarta, ontmoet het.

SoftBank Group Corp. is ‘n multinasionale maatskappy met sy hoofkwartier in Minato, Tokio. SoftBank belê hoofsaaklik in maatskappye wat sake doen in die tegnologie-, energie- en finansiesektore.

Koördinerende minister Marves het gesê die regering het nog nie op ‘n nuwe naam vir Masayoshi se plaasvervanger besluit nie. Daar is ‘n geleentheid vir IKN-bestuurskomiteelede om uit beleggersverteenwoordigers aangestel te word. Dit is egter ook moontlik dat die persoon wat die vakante pos vul van buite die belegger is.

“Dit kan ook (van beleggers), dit kan ja wees. Maar dit kan ook nee wees,” het Koördinerende Minister Luhut gesê.

In 2020 het Luhut beweer dat SoftBank vars fondse vir IKN-ontwikkeling ingespuit het wat USD 100 miljard bereik het.

Voorheen het die regering Masayoshi Son as voorsitter van die IKN-bestuurskomitee saam met die Britse premier Tony Blair en Abu Dhabi-kroonprins Mohamed bin Zayed Al Nahyan of MBZ aangestel.

“Soft bank het inderdaad van meet af aan bedank, sedert sy aandele gedaal het. Dan het hy ‘n visiefonds, die fonds sal nie in Saoedi geplaas word nie, dit sal nie in Abu Dhabi geplaas word nie,” het Koördinerende Minister Luhut gesê.

Redakteur: Jeanny Aipassa

Deel artikels:


.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae