Prosedure vir Vroue se Tahajud Gebed Volledige lees van voornemens en gebede

  • Whatsapp

JAKARTA, 1NEWS.LIVE – Tahajud-gebed is ‘n sunnah-gebed wat deug daarin het. Daarom word dit aanbeveel dat Moslem-mans en -vroue die tahajjud-gebed uitvoer. Is daar dan ‘n spesiale prosedure om tahajjud vir vroue te bid? Hier is die verduideliking.

Read More

Die tahajjud-gebed word uitgevoer na slaap, al is dit net vir ‘n kort tydjie. Dit is in ooreenstemming met die betekenis van tahajjud wat gebed beteken wat gedoen word na slaap. Dit is die tyd vir die meeste Mustajab-gebed volgens die geleerdes.

Die bewyse vir hierdie tahajjud-gebed word genoem in die Koran, Surah Al Isra vers 79. Allah sê:

الَّيْلِ افِلَةً لَّكَۖ اَنْ امًا ا

Latyn: Waminal laili fatahajjad bihii naafilatan laka ‘asaa an yab’atsaka rabbuka maqaaman mahmuudaa

“En sommige van die nag moet jy opstaan ​​as ’n bykomende aanbidding vir jou; mag u Here u verhef tot ‘n plek van lof.” (Surat al-Isra: 79)

Daarom het Allah SWT Sy boodskapper en die mense van die profeet SAW beveel om die nag met die tahajjud-gebed te leef.

Prosedure vir Vroue se Tahajud Gebed

Die korrekte prosedure om vir vroue te bid is eintlik dieselfde as vir mans, vanaf die pilare, voorwaardes en leesvoornemens. Wat egter in ag geneem moet word vir vroue in gebed, is hoe om die aurat van die hande tot die voete te bedek, behalwe vir die gesig en twee handpalms, wat die stem verlaag en ander voorsienings.

Die aantal rak’ahs vir die tahajjud-gebed is nie beperk nie, maar ten minste twee rak’ahs. Die belangrikste ding is 11 rakaat of 13 met twee iftitah-gebede.

Die beste manier om dit te doen is dat elke twee rak’ahs met een groet eindig. Soos verduidelik deur Rasulullah SAW: “Bid daardie nag, twee-twee.” (Vertel deur Ahmad, Bukhari en Moslem).

Die Direkteur van die Indonesiese Fiqh-huis, Ustaz Ahmad Sarwat MA, het verduidelik dat die meerderheid geleerdes op grond van die bestaande argumente ingestem het om te bepaal dat die limiet van ‘n vrou se geslagsdele wat by gebed ingesluit is, haar hele liggaam is, behalwe die gesig en albei handpalms. .

In Arabies word dit genoem jami’u bodiiha illa al-wajha wal kaffaini (die hele liggaam behalwe die gesig en twee handpalms). Hierdie palm bedek beide die binnekant en die buitekant. Sodat die limiet van die begin van die geslagsdele op die pols is (ar-risghu). Dus, wanneer ‘n vrou bid met die agterkant van haar hand sigbaar, haar naaktheid nie ingesluit nie. Omdat die agterkant van die hand nie deel van die geslagsdele is nie, so dit kan gesien word.

Redakteur: Kastolani Marzuki

Deel artikels:


.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae