Praat telefonies met minister van buitelandse sake Retno, dit is die Chinese minister van buitelandse sake se boodskap oor die Russies-Oekraïnse oorlog

  • Whatsapp

BEIJING, 1NEWS.LIVE – Minister van Buitelandse Sake, Retno Marsudi, het Maandag (14/3/2022) ‘n telefoongesprek met die Chinese minister van buitelandse sake, Wang Yi, gevoer. Wang het by daardie geleentheid aan Retno sy siening oor die oorlog tussen Rusland en die Oekraïne oorgedra.

Read More

Volgens Wang sal China voortgaan om ’n konstruktiewe rol te speel om spanning tussen die twee voormalige Sowjetunie-lande te verlig, asook om ’n humanitêre krisis in die Oekraïne te voorkom.

“China sal voortgaan om ’n konstruktiewe rol op sy eie manier te speel om spanning te verminder, vredesgesprekke te bevorder en humanitêre krisisse te voorkom,” het Wang volgens die nuusagentskap gesê. Spoetnik van die Chinese Ministerie van Buitelandse Sake, Dinsdag (15/3/2022).

Hy het gesê agter die krisis in die Oekraïne is daar ‘n verergering van meningsverskille oor Europese veiligheidskwessies wat oor ‘n lang tydperk opgehoop het. Daarom, om langtermynstabiliteit in Europa te bereik, moet die Europese Unie, NAVO en Rusland ‘n gelyke dialoog voer en ‘n gebalanseerde, doeltreffende en volhoubare sekuriteitstelsel daarstel.

“Eensydige sanksies sal die situasie net bemoeilik en die konflik vererger. Interaksie en konsultasie is die politieke wysheid en diplomatieke tradisie van Oosterse lande, en het die doeltreffendheid daarvan in aksie bewys,” het Wang gesê.

Rusland het op 24 Februarie spesiale militêre operasies in die Oekraïne begin. Die operasie was in reaksie op ‘n versoek van die Donetsk Volksrepubliek (DPR) en die Luhansk Volksrepubliek (LPR) aan Moskou om hulle te voorsien van beskerming teen ‘n intensiewe aanval deur Kiëf-magte. Die DPR en LPR is twee streke wat van die Oekraïne weggebreek het.

Redakteur: Ahmad Islamy Jamil

Deel artikels:


.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae