MPR: MH-gereedheid is die hoofuitdaging vir onderwys

  • Whatsapp
MPR: MH-gereedheid is die hoofuitdaging vir onderwys


Palangka Raya (1NEWS) – Ondervoorsitter van die Volksraadgewende Vergadering van die Republiek van Indonesië Lestari Moerdijat het gesê die voorbereiding van menslike hulpbronne is ‘n groot uitdaging op die gebied van onderwys.

Read More

“Die hoofuitdaging is om studente voor te berei wat studente gaan word ‘n proses van opvoedkundige transformasie ondergaan,” het hy Dinsdag (15/3) in Humbang Raya Village, Mantangai-distrik, Kapuas, Sentraal-Kalimantan, gesê.

Daarbenewens is die volgende uitdaging om voor te berei opvoeders wat in staat is om die volgende generasie van kwaliteit te bou en edele karakter het.

Hy het ook die begin van ontwikkeling waardeer Sentraal Kalimantan Nahdlatul Ulama (NU) Islamitiese kosskool gemerk eerste mylpaal op die Palangka Raya-Buntok Kruispad Km. 50, Humbang Raya Village, Mantangai Distrik, Kapuas Regency.

Die bou van hierdie Islamitiese kosskool sal glo baie voordele bied en bydra tot die vooruitgang van die onderwyssektor, veral in Sentraal-Kalimantan in die toekoms.

Lees ook: MPR: Behoefte om onderwyspersoneel met nasionale waardes voor te berei

Om hierdie rede het Lestari beklemtoon dat die voorbereidings wat gemaak is nie net op die fisiese, maar ook voldoende menslike hulpbronne vir die kontinuïteit van onderwys gefokus is.

“Fisiese geboue alleen is nie genoeg om ’n skool te bou nie. as jy praat hardeware beskikbaar, maar sagteware moet ook voorbereid wees,” het hy verduidelik.

Want volgens hom is die doel van die bou van hierdie pesantren om perfekte mense voort te bring, edele karakter te hê, ‘n gevoel van nasionaliteit te hê en gereed te wees om wêreldburgers te word wat in staat is om Sentraal-Kalimantan te bevorder.

Intussen het die assistent vir regering en mense se welsyn van die Sentraal-Kalimantan-streeksekretariaat, Katma F. Dirun het gesê, as ‘n Islamitiese opvoedkundige instelling, het Islamitiese koshuise ‘n baie edele doel, naamlik om ‘n generasie Moslems te produseer wat betroubaar, taligh en fathonah is.

“Die voorbereiding van menslike hulpbronne wat fisies en geestelik gereed is vir die vordering van nasie- en staatsontwikkeling, veral ontwikkeling in Sentraal-Kalimantan,” het hy gesê.

Katma het oorgedra dat een van die uitdagings van die nasie vandag die morele krisis is, sodat daar van Islamitiese koshuise as opvoedkundige instellings verwag word om Islamitiese morele waardes te vorm en te ontwikkel, pioniers sowel as inspirasie te word vir die generering van hervorming van die nasie se morele beweging.

“So sal ontwikkeling nie leeg en droog raak van godsdienstige en menslike waardes nie,” het hy verduidelik.

Lees ook: MPR-voorsitter: Die verskuiwing van die staatshoofstad is reg

Verslaggewer: Muhammad Arif Hidayat
Redakteur: Triono Subagyo
KOPIEREG © 1NEWS 2022

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae