Indonesië sal nuwe satelliet hê, minister van kommunikasie en inligting: gereed om 150 000 internetdienspunte by te voeg

  • Whatsapp

JAKARTA, 1NEWS.LIVE – Minister van Kommunikasie en Inligting (Menkominfo), Jhonny G Plate, het die nuwe kontrak waardeer vir die verkryging van ‘n nuwe satelliet, Hot Backup Satellite (HBS), wat gereed is om in die middel van volgende jaar gelanseer te word.

Read More

Volgens hom sal die satellietverkryging na verwagting die aantal dienspunte verhoog internet konneksie. Die Minister van Kommunikasie en Informatika het verduidelik dat daar nog minstens 150 000 streekspunte is wat nog nie ‘n internetverbinding het nie.

“HBS is ‘n baie groot satelliet, 150 GB/s, wat later gebruik sal word om die behoefte aan satellietdienste vir staatsdienspunte in Indonesië te voltooi, tans is daar nie minder nie as 150 000 wat nie internetdiens vanaf 500 000 staatsdienspunte ontvang het nie ,” het die Minister van Kommunikasie en Informatika Dinsdag (15/3/2022) op sy perskonferensie gesê.

Hy het verduidelik, met die satelliet sal dit die kapasiteit van Satleit Satle 1 verhoog wat ook 150 Gb/s is. Sodat Indonesië later 300Gb/s deur sy twee satelliete sal hê. Jhinu is dus optimisties dat hy staatsdienspunte sal kan voltooi waar internetdienste tans nie beskikbaar is nie.

“Vandag het ons nog ’n 150Gb/s HBS-kontrak bygevoeg, of dus ’n 300Gb/s-satelliet wat tot voordeel van Indonesië gebou is, want ons is ook die grootste internetgebruikers in Asië,” het Jhonny gesê.

Behalwe dit, volgens hom, voldoen HBS nie net aan Indonesië se behoeftes nie, maar voldoen dit ook aan ASEAN se infrastruktuurbehoeftes om IKT-dienste te vervul.

“Ek het deur middel van ‘n vergadering met verskeie ASEAN-ministers gesê dat Indonesië binnekort ‘n satelliet sal hê, wat nie net as Indonesiese telekommunikasiedienste gebruik kan word nie, maar ook tot voordeel van die ASEAN-gemeenskap,” het Jhonny afgesluit.

Voorheen het Jhony verduidelik dat die Ministerie van Kommunikasie en Inligting saamgewerk het om die Hot Backup Satellite aan te skaf wat volgende jaar gelanseer sal word en gereed is om in die vierde kwartaal van 2023 gekommersialiseer te word.

“Hierdie skema is anders as satria een, in daardie tyd het ons beleggers nodig gehad. Vir hierdie HBS gebruik ons ​​direkte finansiering van bakti self, want dit is ook bedoel om satelliete te vervang wie se kontrakte verval het,” het Johnny gesê.

Redakteur: Jeanny Aipassa

Deel artikels:


.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae