Februarie-handelsbalans weer op na 3,83 miljard Amerikaanse dollars, surplus 22 maande in ‘n ry

  • Whatsapp

JAKARTA, 1NEWS.LIVE – Die Sentrale Statistiekagentskap (BPS) het aangeteken dat Indonesië se handelsbalans in Februarie 2022 weer ‘n oorskot was. Indonesië se handelsbalans verlede maand is op 3,83 miljard Amerikaanse dollar aangeteken.

Read More

Die Februarie-surplus het toegeneem vergeleke met Januarie wat op 930 miljoen Amerikaanse dollar aangeteken is. Hierdie surplus is aangedryf deur die hoër uitvoerwaarde vergeleke met invoere.

“In Februarie was daar ‘n surplus van 3,83 miljard Amerikaanse dollars. As ons daarna kyk, het Indonesië ‘n surplus in die laaste 22 maande agtereenvolgens ervaar,” het Margo Yuwono, hoof van die BPS, Dinsdag (15/3) op ‘n perskonferensie gesê. /2022).

Indonesië se uitvoersyfer in Februarie 2022 het 20,46 miljard Amerikaanse dollar bereik. Hierdie uitvoer het op ‘n jaargrondslag met 34,14 gestyg (jaar op jaar/joj) en het met 6,73 gestyg vergeleke met die vorige maand. Uitvoerprestasie is ondersteun deur olie en gas wat met 10,39 persent gestyg het vergeleke met die vorige maand tot VS$990 miljoen en nie-olie/gas uitvoere het met 6,55 persent gestyg tot VS$19,47 miljard.

Intussen is invoere op 16,64 miljard Amerikaanse dollar aangeteken, 25,43 persent af oor dieselfde tydperk verlede jaar en 8,64 persent op ‘n maandelikse basis. Invoere het bestaan ​​uit olie- en gas-invoere ten bedrae van VS$2.9 miljard, 30.19 persent hoër in die vorige maand, terwyl nie-olie- en gasinvoere met 14.05 persent gedaal het tot VS$13.74 miljard.

Stygende internasionale kommoditeitspryse het die Februarie-surplus opgestoot. Die nie-olie- en gaskommoditeite wat tot die grootste surplus bygedra het, was afkomstig van minerale brandstowwe, dierlike of plantaardige vette en olies, yster en staal.

Intussen was die lande wat tot die grootste handelsbalansoorskot bygedra het, die Verenigde State, Indië en die Filippyne.

“Die grootste tekort is met China, Thailand en Australië,” het hy gesê.

Redakteur: Jujuk Ernawati

Deel artikels:


.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae