Die verhaal van Sunan Kalijaga se 2 magiese erfstukke wat siekte-uitbrake in Java gestop het

  • Whatsapp

JAKARTA, 1NEWS.LIVE – Sunan Kalijaga is ‘n geskenk deur Allah SWT gegee in die vorm van twee bekende erfstukke, naamlik die Ontokusumo Vest en Kiai Carubuk se Keris. Daarom is Sunan Kalijaga bekend as een van die Wali Songo wat die kennis van kanuragan en geestelike kennis het.

Read More

Die twee erfstukke word tot nou toe deur die afstammelinge van Sunan Kalijaga gehou. Trouens, elke Eid al-Adha of 10 Dzulhijah is die twee erfstukke gebad of dijamas (jamasan).

Hierdie tradisie word steeds volgens Sunan Kalijaga se testament vir sy nageslag uitgevoer. Waarnemende Panembahan Kadilangu Raden Krisnaidi het gesê die versameling van die Sunan Kalijaga-erfstuk moet uitgevoer word, al is daar beperkings op aktiwiteite as gevolg van die Covid-19-pandemie.

“Die tradisie van die twee erfstukke is ‘n heilige testament van Sunan Kalijaga voordat hy gesterf het,” het hy verlede Vrydag (31/7/2020) tydens Eid al-Adha 1441 H in Demak gesê.

“Voordat Sunan Kalijaga gesterf het, het hy ‘n boodskap gehad, sak lungone sun rumato erfstuk is dit. Ojo wani ngulingani dapor miwah taai. Yen nganti surup must ngeno popo tanpo netro, ‘n testament wat ná Sunan se vertrek beteken dat sy nageslag vir die erfstuk sorg. Dit is egter verbode om die erfstuk te sien as jy nie deur die oogramp verblind wil word nie,” het hy gesê.

Wanneer jammas, word die hele span inderdaad verbied om die erfstuk met hul oë oop te sien. Hulle mag net hul hande in ‘n bak jamasolie week. Smeer dan die twee erfstukke met albei hande.

Redakteur: Rizal Bomantama

Deel artikels:


.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae