BKSDA en Wes-Sumatra-polisie stel diere vry as bewys van onwettige handel

  • Whatsapp
BKSDA en Wes-Sumatra-polisie stel diere vry as bewys van onwettige handel


Padang (1NEWS) – Die Wes-Sumatra-natuurhulpbronbewaringsagentskap (BKSDA) het saam met die Wes-Sumatra-streekpolisie (Polda) beskermde diere, wat bewyse is van onwettige wildhandelmisdade, vrygelaat in hul natuurlike habitat in die natuur by Bung Hatta Grand Forest Park, Maandag (14/3).

Read More

Die hoof van die Wes-Sumatra BKSDA, Ardi Andono, het in ‘n skriftelike verklaring wat Dinsdag in Padang ontvang is, gesê die vrygelaat diere is van die bewyse wat die span daarin geslaag het om te beveilig. Wildreddingseenheid (WRU) Wes-Sumatra BKSDA en die Direktoraat van Spesiale Kriminele Ondersoek van die Wes-Sumatra Polisie.

Die beskermde diere wat weer in die natuur vrygelaat is, was in die vorm van ses olifantvoetskilpaaie of bruin baning (Manouria emys) en twee pangoliene (Soet javanica).

Die ses bruin skilpaaie is diere wat Maandag (7/3) van die handel in wilde plante en diere in Payakumbuh beveilig is, met die verdagte voorletters MIH.

Intussen is een pangoline ‘n beskermde dier wat Vrydag (11/3) deur die Ditreskrimsus van die Wes-Sumatra-polisie in die Lubuk Begalung-omgewing, Padang, beveilig is met die verdagte met die voorletters MAD; terwyl nog ‘n pangoline deur die mense van Limau Manis oorhandig is.

Ardi het gesê die ligging van die Bung Hatta Bospark is gekies as ‘n vrylating van wilde diere, want dit grens aan die Barisan Wildreservaat wat die habitat van die twee soorte diere is.

Daarbenewens oorweeg BKSDA ook die kwessie van voer, veiligheid en natuurlike roofdiere van hierdie diere.

Die regsproses vir die handel in wilde plante en diere word uitgevoer deur ondersoekers van die Wes-Sumatra-polisie Ditreskrimsus.

Hy het ook ‘n beroep op die mense van Wes-Sumatra gedoen om nie beskermde diere of dele van beskermde diere in stand te hou, te berg, wat nog te sê handel te dryf nie, want hierdie optrede is strydig met Wet Nommer 5 van 1990 rakende die Bewaring van Biologiese Natuurlike Hulpbronne en hul ekosisteme, met ‘n maksimum tronkstraf van vyf jaar en ‘n boete van Rp 100. miljoen.

Die twee soorte wilde diere, behalwe dat dit beskerm word in die regulasie van die Minister van Omgewing en Bosbou Nommer 106/2018 oor beskermde tipes plante en diere, is ook krities of kritiek bedreig (CR) gebaseer op die rooi lys Die Internasionale Unie vir Natuurbewaring (IUCN).

Bewaringstatus in Konvensie oor Internasionale Handel in Bedreigde Spesies (CITES) is aanhangsel 1 is vir pangoliene, wat beteken hulle mag nie verhandel word nie, terwyl dit vir bruinskilpaaie by aanhangsel 2.

Lees ook: Wes-Sumatra BKSDA stel Siamang in Suid-Solok vry
Lees ook: Wes-Sumatra BKSDA installeer twee kameravalle om sonbere te monitor

Verslaggewer: Mario Sofia Nasution
Redakteur: Fransiska Ninditya
KOPIEREG © 1NEWS 2022

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae