Slagoffers van Indra Kenz-Doni Salmanan se geld kan terugbesorg, dit is die voorwaardes?

  • Whatsapp
LambeTurah Official Website

1NEWS.LIVE – Slagoffers van beweerde bedrog in die Binomo- en Quotex-aansoeke wat met verlore geld verband hou, het die potensiaal om terug te keer.

Read More

Die saak wat twee ‘malryk’ Indra Kenz en Doni Salmanan gesleep het. Om die geld terug te gee, is daar verskeie stappe wat deur die slagoffers geneem moet word.

Kabareskrim Polri Komjen Pol Agus Andrianto het gesê die slagoffers het ‘n vereniging gestig. Stel dan ‘n regsverteenwoordiger aan en teken die beleggings aan wat belê is.

“Ons beveel aan die slagoffers om saam ‘n gemeenskapsvereniging te stig. So moenie vir jouself sorg nie. Stel dan hul regsverteenwoordigers aan en maak ‘n inventaris van die beleggings wat hulle gemaak het,” het hy gesê, aangehaal uit detikcom, Maandag (14/3/2022).

Dien dan gesamentlik by die hof in sodat die gekonfiskeerde bates teruggegee kan word.

“Dan sal ons saam aan die hof onderwerp sodat alle gekonfiskeerde bates teruggegee sal word aan die gemeenskap wat gevorm word deur die slagoffers van hierdie bedrieglike beleggings,” het hy gesê.

Verder het die hof oorgedra dat die slagoffer nie die gemeenskap moet betree nie, sodat daar geen probleme in die toekoms sal wees waar daar nog slagoffers is wat nie aangeteken is nie.

“Dan sal die hof se beslissing gegee en later beslis word. Die hof sal besluit waar om die geld te sit sodat dit nie vir die staat gekonfiskeer word nie,” het hy gesê.

“So, dink ek, stig asseblief ‘n vereniging en maak dan ‘n inventaris van sy bates. Moenie dat dit te laat is nie want as dit later verdeel word, blyk dit dat daar nog ander slagoffers is wat dit nie gekry het nie, dit sal later in die dag ‘n probleem wees,” het hy voortgegaan.

Bareskrim Polri het beslag gelê op bates wat met onwettige beleggings verband hou. Met ‘n totaal van meer as Rp 1,5 triljoen.

“As ek my nie misgis nie, het ons meer as Rp. 1,5 triljoen gekonfiskeer en dit groei steeds, as gevolg van ons goeie samewerking met die PPATK-geledere,” het die Nasionale Polisiehoof van Kriminele Ondersoekagentskap, Komjen Pol Agus Andrianto ‘n geruime tyd gesê gelede.

Intussen het die direkteur-generaal van die kriminele ondersoekafdeling, brigadier-generaal Whisnu Hermawan, gesê dat daar verskeie groepe by onwettige beleggings betrokke is. Daar is drie sake wat deur Bareskrim hanteer word wat verband hou met binêre opsies, naamlik twee sake in ekonomiese en spesiale misdade, en een saak in kubermisdade.

“Vir die Binomo-handelstoepassing is daar een verdagte, en die FBS-binêre opsietoepassing het twee verdagtes, en Doni is in kubermisdaad. Tans het die nasionale polisie-ondersoekers die vier verdagtes aangehou en is tans besig om dié te ontwikkel wat verband hou met die opsporing van bates,” het hy gesê.

“Ons span is verwant aan FBS en Binomo, sommige is in Medan in Bandung, sommige is rondom Jakarta. Ons het beslag gelê op verskeie bates, insluitend huise, geboue en verskeie luukse motors, en ons het verskeie rekeninge geblokkeer wat ons vermoed met die vermeende saak verband hou,” het hy gesê.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae