Semarang mik om in 2022 kindervriendelike stad binne te gaan

  • Whatsapp

SEMARANG, 1NEWS.LIVE Semarang stad toetredeiken stel kindervriendelike stad (KLA) hoofkategorie in 2022. Tans word die Stad Semarang as Nindya aangedui.

Read More

Om hierdie teiken te verwesenlik, is die toewyding van alle streekapparaatorganisasies (OPD) nodig. Sentraal-Java KLA-fasiliteerder en Semarang City KLA-assistent, Paulus Mujiran, het gesê daar moet ‘n verbintenis van alle agentskappe wees om ‘n kindervriendelike stad ernstig te bestuur.

Dit moet bewys word met data, dokumentasie en ander ondersteunende dokumente om die hoofvlak te bereik. Die stad Semarang moet ook nog twee groepe ontmoet.

Eerstens, die burgerregte en vryhede groepeer. Hierdie groep hou verband met geboortesertifikate, kindervriendelike inligting en kinderforums. Aktiwiteite vir kinderforums in Ssmarang City ontbreek steeds op stads-, subdistriks- en dorpsvlak.

Byvoorbeeld, op stadsvlak moet kinderforums betrokke wees by die opstel van plaaslike regulasies (perda). Dit loop nie optimaal in die stad Semarang nie. Kinderforums moet ook betrokke wees by beraadslaging oor ontwikkelingsplanne (musrenbang).

“In stedelike beplanning moet daar ‘n kinderforum wees. Die stad Semarang wil sypaadjies maak vir kinders om van die skool af huis toe te loop. Hulle moet hulle vra of hulle gemaklik is met hierdie toegang of nie,” het Paulus gesê toe hy ‘n spreker geword het. in die versterking van die Semarang City KLA-taakspan, Maandag (14/3/2022).

Kinderforums, het hy gesê, moet ook betrokke wees by die ontwikkeling van sub-distrikte en dorpe. Kinders sal seker gemaklik wees om in die plaaslike dorpie te woon. Elke ontwikkeling moet dus kinderforums betrek. Volgens hom is kinders tot dusver nog selde by die stedelike dorpie musrenbang betrokke.

Redakteur: Ahmad Antoni

Deel artikels:

.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae