Reisa: Onmiddellike booster-inenting om veilig die vertragingsfase te betree

  • Whatsapp
Reisa: Onmiddellike booster-inenting om veilig die vertragingsfase te betree


Immuniteit in ons liggaam is nie vir ewig nie, sodra dit ingespuit is, hou dit nie vir ewig nie. Dit moet dus voortdurend verbeter word

Read More

Jakarta (1NEWS) – Regeringswoordvoerder vir die Hantering van COVID-19 Reisa Broto Asmoro het die publiek gevra om onmiddellik ‘n versterkende inenting by die naaste gesondheidsfasiliteit te kry sodat die land veilig die vertragingsfase kan betree.

“Immuniteit in ons liggame is nie vir ewig nie, sodra ‘n inspuiting is, hou dit nie vir ewig nie. Dit moet dus voortgaan om verbeter te word,” het Reisa gesê in ‘n aanlyn-uitsending van Healthy Deceleration Phase in Indonesië wat Maandag in Jakarta gevolg is.

Reisa het gesê dat die regering tans daarop fokus om die land in die COVID-19-vertragingsfase of ‘n fase onder ‘n pandemie te bring waar die aantal gevalle steeds beheer word en afgeneem het as gevolg van die vorming van gemeenskapsimmuniteit.

Lees ook: Cares for Protect verbeter opsporingsdienste deur Sijejak aan te bied

Om daardie fase veilig en onder beheer te betree, het hy volgens hom alle partye gevra om saam te werk om die derde dosis ten minste drie maande nadat die tweede dosis ingespuit is te voltooi, sodat immuniteit steeds gevorm word en beskerming bied vir jouself en die omgewing.

“Die Ministerie van Gesondheid het ook deur sy sosiale media inligting verskaf rakende die integrasie. As ek gister Sinovac gebruik het, kan ek gebruik wat dit is, ek kan uitvind, gewoonlik verstaan ​​die gesondheidsfasiliteit se personeel ook,” het Reisa gesê.

Lees ook: Reisa: Die toestand van die COVID-19-pandemie in Indonesië verbeter steeds

Dan, vir mense wat die volle dosis ontvang het, maar later positief is vir COVID-19 en ligte of matige simptome het, kan hulle steeds die derde dosis inspuit binne ‘n tydperk van minstens een maand nadat hulle genees verklaar is.

“Dit is dus nie die eerste keer dat dit positief bevestig word nie. Maar ná herstel is die afstand een maand,” het hy gesê.

Aan die ander kant, vir mense wat nie die tweede dosis binne minder as ses maande na die eerste inspuiting ontvang het nie, kan inenting steeds voortgesit word met dieselfde tipe entstof of aangepas word by die beskikbaarheid in hul area.

Lees ook: Reisa sê vier provinsies ervaar ‘n opwaartse neiging in COVID-19-gevalle

Aan die ander kant, as die eerste dosis vir meer as ses maande ingespuit is, moet die persoon die primêre inenting vanaf die eerste dosis herhaal, hetsy met dieselfde of ‘n ander tipe entstof.

As iemand egter siek is en ernstige simptome het, is dit beter om die volgende dosis entstof binne ‘n tydperk van minstens drie maande te gee nadat dit deur die betrokke dokter genees verklaar is.

Intussen het Reisa gesê vanaf 13 Maart 2022 het die aantal inwoners wat die eerste dosis ontvang het 92,88 persent bereik en 72,7 persent het die tweede dosis ontvang. Maar ongelukkig het die ontvanger van die derde dosis tot gister net 7 persent aangeraak.

Lees ook: Reisa: Moenie net sorg gee aan familielede wat positief is vir COVID-19 nie

Reisa het ook gevra dat met die ingang van die derde jaar van die COVID-19-pandemie, daar nie meer enige party is wat die tipe entstof kies nie. Dit is omdat alle soorte entstowwe wat gesirkuleer word vir beide kwaliteit en veiligheid gewaarborg is, sodat hulle beskerming teen die ergste moontlike COVID-19 kan bied.

“Dit is nie nodig om kieskeurig te wees oor entstofhandelsmerke nie, want almal bied dieselfde beskerming. Die belangrike ding is om in te ent en ten minste die twee dosisse vroeër te voltooi,” het Reisa gesê wat ook die New Habit Adaptation Ambassador is.

Lees ook: Ministerie van Gesondheid: Voorbereiding van pre-endemiese prokes is in die finaliseringstadium

Verslaggewer: Hreeloita Dharma Shanti
Redakteur: Agus Salim
KOPIEREG © 1NEWS 2022

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae