President Jokowi: IKN-ontwikkeling begin met grondrehabilitasie

  • Whatsapp

JAKARTA, 1NEWS.LIVE – President Joko Widodo (Jokowi) het Maandag (14/3/2022) die Mentawir-kwekery in Mentawir Village, Sepaku-distrik, Noord-Penajam Paser Regency, Oos-Kalimantan-provinsie, direk geïnspekteer. Die President, wat omstreeks 17.15 WITA by die plek aangekom het, het rondgegaan om ‘n aantal fasiliteite en boomsaailinge by die kwekery te sien.

Read More

In sy persverklaring ná die hersiening het die president herhaal dat die regering daartoe verbind is om die bou van die Nusantara-hoofstad (IKN) te begin deur bestaande woude te rehabiliteer.

“Dit is wat ek al dikwels gesê het dat ons die ontwikkeling van IKN sal begin deur bestaande woude te rehabiliteer, sodat die gebiede in IKN en sy omgewing terugkeer na hul oorspronklike funksies, naamlik as tropiese woude en nie monokultuurwoude nie, wat homogeen is.” het Jokowi gesê.

Mentawir-kwekery sal na verwagting in die volgende 6-7 maande 15-20 miljoen boomsaailinge kan produseer wat bestaan ​​uit nyatohhout, meranti, kalk, agarhout, tot koejawels.

Deur hierdie bome te plant, word gehoop dat dit diere en voëls sal lok om hul habitat in IKN te betree.

“Ek dink ons ​​aanvanklike entoesiasme is so en ons hoop dat deur die herplanting van die bestaande habitatte dit na sy oorspronklike toestand sal terugkeer en die atmosfeer by IKN Nusantara werklik sal wees soos die konsep wat ons beplan het, naamlik ‘n woudstad,” het hy gesê.

Die staatshoof het bygevoeg dat later miljoene sade wat uit die Mentawir-kwekery geproduseer word, na IKN gebring sal word om in kritieke lande geplant te word.

“Tweedens, vir die plante tussen die bloekomplante wat daar is sodat wanneer die bloekom afgekap word hierdie plante, meranti, lemmetjie, nyatoh, gaharu, bangkirai, koejawel almal in ‘n hoë posisie is,” het hy gesê.

Minister van staatsondernemings, Erick Thohir, minister van belegging/hoof van BKPM, Bahlil Lahadalia, minister van openbare werke en openbare behuising, Basuki Hadimuljono, minister van omgewings- en bosbou, minister van omgewings- en bosbou, Siti Nurbaya Bakar, minister van PPN het die president vergesel tydens die hersiening van die Mentawir-kwekery. /Hoof van Bappenas Suharso Monoarfa, sekretaris-kabinet Pramono Anung, goewerneur van Oos-Kalimantan Isran Noor, hoof van die IKN Owerheid Bambang Susantono, en adjunkhoof van die IKN Owerheid Dhony Rahajoe.

Redakteur: Muhammad Fida Ul Haq

Deel artikels:


.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae