Duisende toeriste besoek steeds die hange van Merapi na die uitbarsting – Bekendes.Id

  • Whatsapp
Duisende toeriste besoek steeds die hange van Merapi na die uitbarsting - Bekendes.Id


YOGYAKARTA, 1NEWS.LIVE – Die toerismebedryf in Sleman Regency groei steeds ná die uitbarsting van Mount Merapi. Alhoewel ‘n aantal toeristebestemmings aan die hange van Merapi gesluit is sedert die verhoogde aktiwiteit van Mount Merapi, 10 Maart 2022, in die vroeë oggendure van gisteraand, besoek duisende toeriste steeds Sleman.

Read More

Die hoof van die Sleman-toerismekantoor, Suparmono, het gesê hulle was aanvanklik bekommerd dat die toerismebedryf na die uitbarsting van Merapi sou terugkeer na opgeskorte animasie. Boonop word nuus oor ‘n aantal toeriste-voorwerpe wat in rampgevoelige gebiede (KRB) geleë is so ver as 5 kilometer wyd gerapporteer.

“Merapi is nie ‘n geheel nie, dit word nie toegelaat nie. Maar daar is dele wat toegelaat word. As hulle net na TV-uitsendings luister, blyk dit dat al die hange van Merapi nie so kan wees nie,” het hy Maandag (14) gesê. /3/2022).

Die Sleman-toerismekantoor se omsendbrief (SE) het egter die afgelope naweek na vore getree as ‘n redder vir toerismebesoeke aan Sleman Regency. In die SE word verduidelik dat nie alle toerisme-voorwerpe in Sleman Regency gesluit is nie.

Hy meen dat die sekerheid van inligting wat verband hou met die toestand van die gebied rondom berg Merapi belangrik is vir toeriste. Nadat die SE uitgekom het, is uiteindelik nie alle toeristereise in Sleman gekanselleer nie.

Ten tyde van die uitbarsting van Merapi het hy baie berigte ontvang van kansellasies van toeristebesoeke aan Sleman. Beide diegene wat kaartjies bestel om toeriste-aantreklikhede te besoek of restaurantdienste in die hange van Merapi bestel.

“Ons is dankbaar, nadat SE uitgekom het, was daar steeds duisende toeriste wat gekom het,” het hy gesê.
Uit bestaande data, voor die uitbarsting, was die aantal toeriste wat die Kaliurang-gebied op Saterdag (6/3/2022) besoek het 2 257 toeriste en Sondag (7/3/2022) was daar 4 902 toeriste.

Intussen was daar Saterdag (12/3/2022) 1 896 toeriste en Sondag (13/3/2022) was daar 3 657 toeriste.

By die Kaliadem-toeristebestemming was daar die naweek voor die uitbarsting 1 050 toeriste op Saterdag (6/3/2022) en 1952 op Sondag (7/3/2022).
Ná die uitbarsting het 1 288 toeriste Saterdag (12/3/2022) besoek en 1 529 toeriste Sondag (13/3/2022).

Voorsitter van die Merapi Slope Tour Jeep Association (AJWLM) aan die oostekant, Bambang Sugeng, het gesê na die 5 km-uitbarsting was jeeptoere op die hange van Merapi steeds in werking, hoewel daar toeristebestemmings was wat tydelik nie besoek is nie. Hulle moet wel die roete verander sodat die Merapi Slope Tour-jeep kan voortgaan om te bedryf.

“Die Merapi-uitbarstingsaktiwiteit het nie ‘n noemenswaardige uitwerking op die besoek gehad nie. Maar ja, ‘n aantal gaste het vooraf die huidige toestand van Merapi bevestig,” het hy gesê.

Redakteur: Mohammad Saifulloh

.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae