Die momentum van die pandemie situasie is reg vir die indiening van kruie medisyne as UNESCO WBTB

  • Whatsapp
Die momentum van die pandemie situasie is reg vir die indiening van kruie medisyne as UNESCO WBTB


Jakarta (1NEWS) – Die Gesonde Kultuur Nominasie Werkspan saam met die Vereniging van Kruiegeneeskunde Entrepreneurs (GP) glo dat dit nou die regte oomblik is vir Indonesië om kruiemedisyne as ‘n Ontasbare Kulturele Erfenis (WBTB) aan UNESCO te nomineer, veral as die wêreld in ag geneem word. steeds deur ‘n pandemie getref word.

Read More

“Ons voel dat dit die regte oomblik is om kruiemedisyne vir UNESCO te nomineer, want soos ons weet ervaar die wêreld tans ‘n pandemie,” het navorser Erwin J.

Boonop het Erwin gesê dat kruiemedisyne ook as ‘n drankie vir daaglikse verbruik gebruik kan word. Dit word getoon deur die bevorderende kultuur wat deur die mbok of verkopers uitgevoer word wanneer kruiemedisyne verkoop word deur rond te loop.

“Jamu wat dit elke oggend dra, gaan altyd deur dieselfde roete. Dit beteken eintlik dat dit wys dat kruiemedisyne ‘n drankie is wat elke dag en gereeld gedrink moet word. Kruiemedisyne is bevorderlik, nie net kreatief nie,” het hy gesê.

Lees ook: GP Jamu is teenwoordig by die Indobeauty Expo om die ontwikkeling van die kruiebedryf te ondersteun

Vir die doeleindes van UNESCO het Erwin gesê sy party doen slegs navorsing op die gebied van kultuur. Hy het egter gesê dat kruie en medisinale plante lank reeds klinies bestudeer word, soos deur die Sentrum vir Medisinale Plante en Tradisionele Medisyne (B2TOOT) in Tawangmangu gedoen is.

In ooreenstemming met Erwin, beoordeel navorsingskonsultant en dokumentskrywer ICH-02 Gaura Mancacaritadipura dat kruiemedisyne ‘n bydrae tot die Indonesiese nasie se gesondheid kan wees.

Hy het gesê kruiemedisyne het sedert meer as 1 200 jaar gelede ‘n ontasbare kulturele erfenis geword in die vorm van medisyne wat deur die Indonesiese mense besit word en word steeds deur die publiek verbruik.

“Dit is die bydrae van die Indonesiese nasie tot wêreldgesondheid, iets buitengewoons te midde van vandag se baie siektes. Indonesië het probeer om goed te doen. Dit is natuurlik ons ​​hoop,” het Gaura gesê.

Deur ‘n gesonde kultuur van kruiemedisyne, hoop Gaura dat Indonesië beter bekend sal wees as ‘n land wat goedheid tot die wêreld bydra. Deur sy voorlegging aan UNESCO, hoop hy ook dat kruiemedisyne beter bekend kan wees deur mense regoor die wêreld.

Adjunk-sekretaris-generaal IV GP Jamu Kusuma Ida Anjani het ook daaraan herinner dat uit ‘n kulturele perspektief, “kruie medisyne” kom van twee woorde, naamlik “Djampi” en “Oesodo” wat die betekenis van medisyne of gesondheid en gebed het.

“Jamu is meer as net tradisionele medisyne, maar daar is ’n gebed in elke konkoksie,” sê die vrou wat bekend is as Ajeng.

Hy het ook onderstreep dat kruiemedisyne nie net voordele inhou om gesondheid te handhaaf en te help om siektes van binne die liggaam te behandel nie, maar ook vir selfversorging van buite die liggaam gebruik kan word.

Lees ook: Werkspan dien UNESCO-benoemingsdokumente vir kruiemedisyne in

Lees ook: Wenke om die gewoonte te begin om kruiemedisyne te drink

Lees ook: BPOM verskaf bystand vir die dra van kruiemedisyne-sakespelers

Verslaggewer: Rizka Khaerunnisa
Redakteur: Alviansyah Pasaribu
KOPIEREG © 1NEWS 2022

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae