Die Minister van Handel sê die kookoliefabriek werk onophoudelik

  • Whatsapp
Die Minister van Handel sê die kookoliefabriek werk onophoudelik


Jakarta (1NEWS) – Die Minister van Handel (Mendag) Muhammad Lutfi het gesê die kookoliefabriek het ononderbroke produksie uitgevoer tydens ‘n skielike besoek aan ‘n kookoliefabriek in die Marunda-omgewing, Noord-Jakarta.

Read More

Van die monitering by die PT Bina Karya Prima Gudang Ex Hargas (BKP) kookoliefabriek in Jakarta, word tienmiljoene liters kookolie onophoudelik vervaardig en gereed om versprei te word.

“Die resultate van monitering by PT BKP vandag toon oorvloedige kookolieproduksie. Ons sal ook voortgaan om kookolieproduksie in ander fabrieke te monitor om die beskikbaarheid van kookolie te verseker sodat mense volgens hul daaglikse behoeftes kan koop,” het die Minister van Handel Maandag in ‘n verklaring in Jakarta verduidelik.

Lutfi, minister van handel, het ook die tyd geneem om direk met die vervoerpersoneel te praat wat kookolie aan die publiek versprei het en die verkope van kookolie by markte en verkoopssentrums nagegaan het.

Tydens die besoek is die Minister van Handel Lutfi vergesel deur die Direkteur-generaal van Binnelandse Handel, Oke Nurwan, en is ontvang deur die HUB van PT BKP Fenika Widjaja.

In die tydperk 1-12 Maart 2022 het PT BKP 23,49 miljoen liter kookolie geproduseer. Van hierdie hoeveelheid is 12,87 miljoen liter by die fabriek in Marunda, Noord-Jakarta, vervaardig. Die gemiddelde daaglikse produksie bereik 1,43 miljoen liter per dag.

Lees ook: Ministerie van Handel: Kookolieproduksie nader aanvraag

Produksie word ook uitgevoer by die fabriek geleë in Gresik, Oos-Java, met ‘n totaal van 10,62 miljoen liter met ‘n gemiddelde daaglikse produksie van 1,18 miljoen liter per dag. PT BKP se kookolie-produksie word elke dag onophoudelik uitgevoer (enige tyd 24/7).

Fenika, uitvoerende hoof van PT BKP, het onthul dat die twee PT BKP-fabrieke in Marunda bedoel is om in die behoeftes van die westelike streek van Indonesië te voorsien. Intussen moet die kookoliefabriek in Gresik in die behoeftes van Oos-Indonesië voorsien.

Van die totale produksie wat geproduseer is en die res van die vorige produksie, het PT BKP kookolie versprei na ‘n aantal gebiede in Indonesië in die tydperk 1-12 Maart 2022 soveel as 26,14 miljoen liter.

Die verspreidingsgebied, vervolg Fenika, sluit in die nasionale moderne mark (7,58 miljoen liter), Groter Jakarta (4,82 miljoen liter), Wes-Java (1,67 miljoen liter), Sumatra 1 naamlik Noord-Sumatra en Wes-Sumatra (233,39 duisend liter). liter) , Sumatra 2, naamlik Lampung, Suid-Sumatra en Jambi (478,96 duisend liter), Kalimantan (339,64 duisend liter), Sentraal-Java (5,18 miljoen liter), Oos-Java (3,52 miljoen liter), Bali – Nusa Tenggara (1,48 miljoen liter), en Sulawesi (830,43 duisend).

Die Minister van Handel het beklemtoon dat hy sal voortgaan om die produksie en verspreiding van kookolie te monitor.

“In ooreenstemming met die President se opdrag sal die Ministerie van Handel voortgaan om die beskikbaarheid en bekostigbaarheid van kookoliepryse vir die gemeenskap te monitor totdat dit na normaal terugkeer,” het Lutfi, Minister van Handel, gesê.

Die Minister van Handel het gesê dat die Ministerie van Handel ook daartoe verbind is om die produksie en verspreiding van kookolie voortdurend te monitor, beide aan moderne kleinhandelaars en na mense se markte sodat mense deesdae maklik kookolie kan kry, vas tot Eid.

Lees ook: Voorsitter van die Indonesiese Huis van Verteenwoordigers vra kookoliemaatskappye om produksie te verhoog

Verslaggewer: Sella Panduarsa Gareta
Redakteur: Risbiani Fardaniah
KOPIEREG © 1NEWS 2022

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae