Die LSJ-opname toon dat Prabowo se drie kiesbaarheidsfaktore hoog bly

  • Whatsapp
Die LSJ-opname toon dat Prabowo se drie kiesbaarheidsfaktore hoog bly


Jakarta (1NEWS) – Jakarta Survey Institute (LSJ) navorser Fetra Ardianto het gesê drie faktore het veroorsaak dat die verkiesbaarheid van die Gerindra Party voorsitter Prabowo Subianto die hoogste bly in ‘n opname wat deur sy instelling gedoen is.

Read More

“Eerstens word Prabowo Subianto deur die publiek beskou as een van die ministers in president Jokowi se kabinet wat die beste prestasie het,” het Fetra gesê in ‘n verklaring wat Maandag in Jakarta ontvang is.

Tweedens, het hy vervolg, word die Minister van Verdediging ook deur die publiek beskou as een van die nasionale figure wat in staat is om verskeie probleme waarmee Indonesië te kampe het, op te los ná president Jokowi se leierskap later.

Op grond van LSJ se bevindinge, het hy bygevoeg, is die vlak van publieke vertroue in Prabowo Subianto se vermoëns groter as dié van ander nasionale figure.

“Die derde faktor, die enigste nasionale figuur wat Prabowo Subianto se moeilikste mededinger is, is Jokowi. Tans kan Jokowi egter op grond van grondwetlike reëls nie meer as president van die Republiek van Indonesië verkiesbaar wees nie,” het hy verduidelik.

Daarom is Prabowo die enigste hoop van die publiek om Indonesië vir die tydperk 2024-2029 te lei, volgens Fetra.

Die LSJ-opname het 17 figure geïdentifiseer wie se name in oop vrae in die vorige LSJ-opname verskyn het.

Die 17 name is Agus Harimurti Yudhoyono (AHY), Airlangga Hartarto, Anies Baswedan, Basuki Tjahaja Purnama (Ahok), Dedi Mulyadi, Erick Thohir, Ganjar Pranowo, Gatot Nurmantyo, La Nyalla Mattalitti, Mahfud MD, Moeldoko, Abwod, Iwod, Iwod. Subianto, Puan Maharani, Ridwan Kamil, Sandiaga Uno en Tri Rismaharini.

“Toe respondente gevra is watter van die 17 name gekies sou word as die presidensiële verkiesing vandag gehou sou word? Gevolglik het 27,2 persent gesê hulle sal die minister van verdediging Prabowo Subianto kies,” het hy gesê.

Lees ook: Y-Publica Opname: Jokowi se verkiesbaarheid is die hoogste onder ander syfers

Intussen het soveel as 16,3 persent van die respondente gesê hulle sal die Goewerneur van Sentraal-Java Ganjar Pranowo kies en 15,6 persent van die respondente het die Goewerneur van DKI Jakarta Anies Baswedan gekies; terwyl 7,9 persent van die respondente gesê het dat hulle vir die Minister van Toerisme en Kreatiewe Ekonomie Sandiaga Uno sal stem en 5,8 persent het Wes-Java-goewerneur Ridwan Kamil gekies.

“Die vyf name van die syfers is tot dusver ook goed gevestig in die top vyf posisies in byna alle opnames, insluitend die LSJ-peiling. die groot vyf dit, wat nog te sê Prabowo Subianto se oorheersing op die hoogtepunt van verkiesbaarheid skud,” het hy verduidelik.

Die LSJ-opname is op 18-28 Februarie 2022 in 34 provinsies regoor Indonesië uitgevoer, met ‘n opnamesteekproef van 1 225 respondente deur ‘n gestratifiseerde ewekansige steekproeftegniek of multi-stadium ewekansige steekproefneming.

Marge van fout die opname is ongeveer 2,8 persent, met ‘n vertrouensvlak van 95 persent. Data is ingesamel deur van aangesig tot aangesig onderhoude met respondente met behulp van ‘n vraelys.

Lees ook: Y-Publica-opname: 81,5 persent wil hê dat die gelyktydige verkiesings in 2024 op skedule moet wees

Lees ook: LSN-opname: Prabowo Subianto se 2024 presidensiële kandidaat is die meeste voorkeur

Verslaggewer: Imam Budilaksono
Redakteur: Fransiska Ninditya
KOPIEREG © 1NEWS 2022

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae