Besigheidsukses, dit is Nico Adhitya se wenke om ‘n besigheid te begin

  • Whatsapp

JAKARTA, 1NEWS.LIVE – Om ‘n besigheid te begin en suksesvol te wees, verg beslis harde werk en versiendheid om geleenthede te sien. Maar dit is nie alles ‘n kwessie van geleentheid nie, daar is ander faktore wat ook in ag geneem moet word sodat die besigheid gebou kan word om suksesvol te wees.

Read More

Op die Real Action Podcast #Dari KamuUntukIndonesia met Nico Adhitya as ‘n hulpbronpersoon: jongmense en kreatiewe industrieë, vertel hy baie oor die begin van ‘n besigheid.

“As jy ‘n besigheid wil oopmaak, kyk eers na die geleentheid. Toe ek byvoorbeeld ‘n besigheid begin het, het ek nie daaraan gedink om in ‘n digitale agentskap te werk nie, want ek is ‘n vee-gegradueerde. Maar ek het gesien die geleentheid was groot,” het hy Maandag (14/3/2022) gesê.

Nadat hy die geleenthede gesien en bestudeer het, het hy gesê, kan dit voortgesit word deur te verminder hoeveel kapitaal benodig word. Vir hom is kapitaal egter nie die hoofsaak nie, solank daar ‘n voorneme is. Want kapitaal kan verkry word deur saam te werk of beleggers te soek.

“Ek is nie ‘n ryk mens nie, my pa is ‘n staatsamptenaar, daar moet geldbeperkings wees. Maar ek maksimeer my sterkpunte deur ‘n bemarkings- en onderhandelaar te word. Op dié manier kan ek kapitaal kry,” het hy gesê.

As jy egter nie die vermoë het om beleggers te vind nie, kan jy met ’n besigheid met ’n klein kapitaal begin sodat jy nie te veel verlies sal ly as jy misluk nie. Elke poging moet egter ‘n kruispad hê.

“Die wenk is dat ons geduldig moet wees. Ons het ook God, dat God ook ‘n weg sal maak. Bly dan onderdanig aan die raad van ouers. As God wil, sal daar ‘n weg wees,” het hy gesê.

Hy het ook wenke gedeel oor hoe om sy besigheid vlot aan die gang te hou. Onder hulle verheerlik altyd ouers. Dan sal voedsel uit ‘n onverwagte rigting kom. Maar bid steeds tot God.

Redakteur: Muhammad Fida Ul Haq

Deel artikels:


.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae