Puan verseker dat 115 lande die 144ste IPU in Bali bywoon

  • Whatsapp

Read More

VOORSITTER van die Indonesiese Huis van Verteenwoordigers, Dr (HC) Puan Maharani, het bevestig dat soveel as 115 lande die 144ste Inter-Parlementêre Unie (IPU) Vergadering en Verwante Vergaderings in Nusa Dua, Bali, sal bywoon. Altesaam 1 000 deelnemers sal aan die wêreldparlementsforumgeleentheid deelneem.

“Tot dusver het 115 lande ‘n fisiese teenwoordigheid verklaar. Dus niks basterdaar is geen zoom. Al die teenwoordiges is deelnemers van die IPU,” het Puan Maandag (14/3/2022) tydens ‘n perskonferensie in Nusa Dua, Badung Regency, Bali, gesê.

As gasheer het die DPR RI die beste moontlike implementering van die IPU voorberei. Puan het verklaar dat die 144ste IPU ‘n gebeurtenis sal wees wat Indonesië se bestaan ​​in die oë van die wêreld kan vergroot.

Lees ook: Voor die 144ste IPU, BURT se waarde van dienste by Sanglah-hospitaal, Denpasar, hoef nie te twyfel nie

“As gebeure Om goed te gaan, sal die name van Indonesië en Bali met ‘n positiewe beeld bring,” het die eerste vrou wat as voorsitter van die Indonesiese Huis van Verteenwoordigers gedien het, gesê.

Die 144ste IPU neem die tema van ‘Om tot nul te kom: die parlement te mobiliseer om op te tree teen klimaatsverandering’. Die kwessie van klimaatsverandering word as ‘n groot tema beskou wat bespreek moet word, want dit gaan oor die oorlewing en veiligheid van die wêreld.

“Klimaatverandering en die Covid-19-pandemie, dit is die hoofkwessies, natuurlik die afgeleide agenda en ek maak ook ‘n ruimte oop vir bespreking na aanleiding van die dinamika wat in ooreenstemming met die hofreëls bespreek sal word,” het Puan gesê.

“So, moenie kwessies wat maak dat ons mekaar nie respekteer en mekaar respekteer onder IPU-lede dan na vore bring nie,” het die voormalige Koördinerende Minister vir Menslike Ontwikkeling en Kultuur voortgegaan.

Vandag was Puan direk voorsitter van die koördineringsvergadering om voor te berei vir die 144ste IPU-geleentheid. Die IPU, wat geskeduleer is om deur die Indonesiese president Joko Widodo geopen te word, sal ook glo die beeld van die eiland Bali kan laat herleef terwyl dit help om die toerisme-ekonomie op die eiland van die gode te herstel nadat dit deur die Covid- 19 pandemie vir ‘n lang tyd.

Die wêreldparlementêre forum word ook beskou as ‘n goeie bydrae tot Indonesië as die G20-beraadpresidensie.

“Dit is een gebeure Die eerste groot (internasionale) geleentheid sal in 2022 in Bali gehou word, so dit sal lei tot die implementering van die G20 in die November 2022-vergadering van staatshoofde,” verduidelik Puan.

Intussen het die goewerneur van Bali, Wayan Koster, wat by die koördineringsvergadering met Puan teenwoordig was, verklaar dat die Covid-19-pandemie in sy gebied goed bestuur is. Die inentingsyfer in Bali is ook hoog genoeg sodat die implementering van die 144ste IPU veiliger sal wees.

“Hierdie vergadering is die eerste momentum van ‘n internasionale vergadering wat in die Bali-provinsie gehou is as die begin van die herstel van Bali se toerisme en ekonomie, wat reeds op hierdie tydstip die regte momentum vereis. Omdat die pandemie onder beheer is en baie bevorderlik is,” het Koster gesê. .

Die groot geleentheid van hierdie wêreld parlementêre forum sal bygewoon word deur ‘n afvaardiging wat bestaan ​​uit die Speakers van die Parlement, lede van die Parlement en amptenare van die Parlementêre Sekretariaat van IPU lidlande. Daarbenewens sal daar ook leiers van internasionale organisasies, kundiges/kundiges en praktisyns as hulpbronpersone vir die sessie wees, asook die media en belanghebbendes ander.

Die DPR RI het ‘n streng gesondheidsprotokol voorberei in die implementering van die 144ste IPU. (RO/OL-10)


.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae