Prokureur-generaal vra om intelligensie-operasies te hou om huishoudelike produkte te beveilig

  • Whatsapp

Read More

Sanitiar Burhanuddin, prokureur-generaal, het sy personeel beveel om intelligensie-operasies uit te voer. Hierdie bestelling is om buitelandse goedere of produkte (ex-ingevoerde goedere) te soek en te vind wat gemerk is asof dit binnelandse produkte is.

Die hoof van die Prokureur-generaal se Sentrum vir Regsinligting, Ketut Sumedana, het gesê die prokureur-generaal se bevele is gerig aan die Junior Prokureur-generaal Intelligensie (JAM-Intel), hoofde van die Hoë Aanklaer se kantoor, hoofde van distriksprokureurskantore en takkehoofde van distriksprokureurs regdeur Indonesië.

“Hierdie opdrag is uitgereik om die beleid van die president van die Republiek van Indonesië te ondersteun om die gebruik van binnelandse produkte te optimaliseer,” het Ketut Vrydag (25/3) in ‘n skriftelike verklaring gesê.

As ‘n opvolg op die opdrag is die aanklaers gevra om die bevel onmiddellik te implementeer en in fases aan die hoof van die werkseenheid te rapporteer.

Terwyl hy ‘n virtuele rigting verskaf het vir regstellende aksie wat deur Indonesië in Bali gemaak is, het president Joko Widodo die prokureur-generaal opdrag gegee om toesig te hou oor die sirkulasie van ingevoerde goedere. Die staatshoof wil nie ‘n markplek hê wat aanspraak maak op ingevoerde goedere as binnelandse produkte nie.

“Want dikwels in die mark is daar iets soos ‘n aggregator wat dinge sê. Heh, moenie dink ons ​​verstaan ​​nie,” het Jokowi gesê.

Die president het ook aangemoedig dat die teiken van 40 persent van goederebesteding van binnelands vervaardigde produkte moet kom. Dit is nodig om nasionale ekonomiese groei te bevorder. In hierdie geval moedig Jokowi plaaslike regerings, ondernemings in staatsbesit (BUMN) en alle ministeries aan om binnelandse produkte te gebruik.

“Ek is hartseer dat ek alle ingevoerde goedere gekoop het,” het hy voortgegaan.

Vroeër op Vrydag (11/3) het die Prokureur-generaal sy ondergeskiktes opdrag gegee om ‘n inventaris te maak van wette en regulasies op provinsiale tot distriks-/stadsvlakke wat moontlik regeringsprogramme kan belemmer.

Die program waarna Burhanuddin verwys, is vervat in Presidensiële Regulasie Nommer 12 van 2021 oor Wysigings aan Presidensiële Regulasie Nommer 16 van 2018.

“Wat die regering se verkryging van goedere/dienste betref, wat die verpligte gebruik van die binnelandse komponentvlak (TKDN) reguleer, is die maatskappy se voordeelgewig (BMP) minstens 40 persent,” het Burhanuddin gesê. (OL-8)


.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae