Kompolnas het deur die polisie opheldering gevra oor Roman se vertrek na Nederland

  • Whatsapp

Read More

Die vertrek van ‘n voormalige ondersoeker van die Uitroeiingskommissie (KPK), Novel Baswedan, na Nederland om sy beseerde oog te behandel nadat hy met harde water bespuit is, is bevraagteken.

Sommige mense het die werklike doel van Novel se vertrek getwyfel, aangesien daar nie veel inligting die rondte was dat Nederland ‘n oogspesialishospitaal het nie.

“Ons wil hê dat die vooroordeel en vermoede van die doel van Novel aan Nederland deur Kompolnas beantwoord en aangekondig word, nadat die betrokke partye in die Nasionale Polisie ontbied is,” het die koördineerder van die Anti-Budget Wan-appropriation Society (MAPAN), Apridi gesê nadat hy Kompolnas besoek het. , Vrydag (25/3).

Die Polri-instelling, het Apridi vervolg, moes ‘n amptelike verklaring aan die publiek gegee het oor Novel Baswedan se vertrek na Nederland, aangesien die voormalige KPK-ondersoeker nou deel is van die Bhayangkara Corps deur die ASN-kanaal.

Voorheen, Vrydag (18/3/2022), het Novel ‘n amptelike verklaring aan die publiek gegee oor sy beplande vertrek na Nederland.

In sy verklaring hoop Novel dat daar tegnologie en behandelingspatrone sal wees wat kan genees of ten minste navorsing kan vind om oplossings vir die behandeling van sy oë te vind.

“Die Nasionale Polisiehoofkwartier moet inligting verskaf of ten minste Novel vergesel wanneer hy sy wense aan die publiek oordra. Daar is PR en Novel is deel van die Polisie,” het Apridi gesê.

“Daar is ook ‘n vraag omdat (Roman) aan Nederland net hoop, nie (behandeling) wat seker is, soos met prof. dr. Donald Singapore,” het hy bygevoeg.

Gebaseer op soektogte en verwysings wat verband hou met die beste oftalmologie-hospitale of plekke in die wêreld, het Apridi gesê, is daar eintlik verskeie plekke in Asië, soos Singapoer, waar Novel se oog aanvanklik behandel is.

Die roman self het onthul dat ‘n oogspesialis in Singapoer genaamd professor Donal Tan die een was wat daarin geslaag het om een ​​van sy twee oë te red wat deur harde water beseer is.

“Die roman noem selfs dat professor Donal Tan die beste spesialis ter wêreld is op grond van die wêreldoogarts se gradering, hoekom dan na Nederland toe gaan?,” het Apridi gesê.

Sy party het ook die oorsprong van die staatsbegroting wat gebruik is om alle verblyf te finansier, tot Novel se oogbehandeling in Nederland bevraagteken.

Boonop het MAPAN gesê dat die voorregte wat deur Novel verkry is, die jaloesie van ander ASN, insluitend lede van die Nasionale Polisie, kan veroorsaak, wat ook beseer is terwyl hulle hul funksies en pligte as staatsamptenare uitgevoer het.

Om nie vooroordele en vermoedens te word wat openbare polemiek kan ontketen nie, het MAPAN Kompolnas as die Nasionale Polisie-superintendent gevra om dadelik die betrokke partye te ontbied om opklaar en duidelik te verduidelik oor Novel se vertrek na Nederland.

“Dit is nodig om die oorsprong van die fondse te verduidelik, of daar ‘n permit is wat bystand insluit van die Nasionale Polisie as die staatsinstelling/instansie waar Novel aangeheg is, dien en sy verpligtinge as staatsamptenaar nakom of nie,” het Apridi gesê. .

“Die belangrikste ding is, is dit waar dat Novel se doel om Nederland te besoek is om sy oë te behandel, nie op ander plekke of agendas soos die Internasionale Geregshof daar nie, soos die kwessies wat vandag in die samelewing sirkuleer,” het hy gesê . (OL-13)


.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae