IPU in RI word ‘n barometer vir internasionale geleenthede, Puan: Dit is die gesig van Indonesië

  • Whatsapp

Read More

Die hou van die 144ste Vergadering van die Interparlementêre Unie (IPU) in Bali het baie waardering ontvang van afgevaardigdes van die wêreldparlementêre forum. Hierdie geleentheid word ook beskou as ‘n barometer van die implementering van internasionale gebeurtenisse.

Indonesië het eintlik verskeie wêreldparlementêre forums aangebied, insluitend die IPU-agenda. In die implementering van die 144ste IPU het Indonesië egter meer lof ontvang.

“Ons word baie waardeer in die organisasie van die 144ste IPU. Baie het vir my gesê, Indonesië is in staat gasheer wel, selfs tydens die pandemie,” het Puan Vrydag (25/3/2022) gesê.

Die 144ste IPU sal op 20-24 November 2022 in Nusa Dua, Bali, gehou word. Meer as 110 lande het dit bygewoon met ‘n totale afvaardiging van 1 000 mense.

“Toe ek gister die IPU-vergadering was, het hulle gesê”O, dit is regtig anders, ons het in die middel van ‘n pandemie gekom, maar het baie gemaklik en veilig gevoel’. So dit is ‘n hartlike verwelkoming,” het hy gesê.

Die afgevaardigdes van die wêreld se parlemente het hul vreugde uitgespreek. Sommige het gesê dat die implementering van IPU tans opgegradeer is nadat hulle die implementeringstandaarde deur die DPR RI gesien het en Indonesië ‘n nuwe barometer vir die implementering van IPU-forums genoem het.

“Ontwikkelende lande voel ook trots op Indonesië, wat kan wys dat dit in staat is om so ernstig te wees in die organisering van ‘n groot gebeurtenis,” het Puan gesê.

Selfs Thailand het gesê hy wil ‘n span stuur om by Indonesië te leer, want daardie land gaan binnekort ‘n internasionale geleentheid aanbied. Puan het gesê die DPR is gereed om ervarings te deel.

“Tyd Bilaterale vergadering, Thailand het gesê hy wil ‘n span stuur om stap vir stap te weet hoe Indonesië voorberei vir die 144ste IPU. Hulle erken Indonesië se professionaliteit en ek sê die DPR is gereed om te help,” het die eerste vrou wat as voorsitter van die DPR RI gedien het, gesê.

Volgens Puan wil die DPR ‘n boodskap aan die wêreld stuur dat Indonesië in staat is om internasionale geleenthede tydens die Covid-19-pandemie te hou. Veral, het Puan gesê vir gesogte geleenthede soos die IPU.

“Ons wys die bestaan ​​van Indonesië aan die wêreld. En hulle is bly en dink Indonesië is ’n vriendelike land, maar terselfdertyd word dit ook gedissiplineer in gesondheidsprotokolle. Natuurlik sal dit ’n boodskap aan die wêreld bring dat dit die gesig van Indonesië is,” het Puan gesê.

Verder het die voormalige Koördinerende Minister vir Menslike Ontwikkeling en Kultuur gesê dat die sukses van die IPU ‘n barometer sal wees van die sukses van internasionale geleenthede wat in die toekoms in Indonesië gehou sal word. Insluitend die G20-beraad (beraad) en die parlementêre sprekersberaad van die G20 (P20)-lande.

“Die 144ste IPU is ‘n uitdaging vir my as ‘n leier. Want as dit misluk, is die naam van Indonesië op die spel, en wanneer dit slaag, dra ek dit natuurlik op aan die mense van Indonesië. En ek is dankbaar dat die 144ste IPU as ‘n sukses beskou word,” het Puan verduidelik.

Die sukses van die 144ste IPU-implementering word ook beskou as die vrug van die gesamentlike werk van alle partye. Puan het veral haar dankbaarheid uitgespreek teenoor die Balinese mense wat baie lof van die IPU-afvaardiging ontvang het.

“Ek wil graag my dank uitspreek teenoor die Indonesiese regering, die Bali-streekregering, die Balinese mense, en natuurlik aan die Indonesiese afvaardiging en die Indonesiese Huis van Verteenwoordigers-komitee. Saam kan ons Bali-toerisme weer vertrou maak nadat dit swaar deur die pandemie geraak is,” het hy gesê.

Die 144ste IPU-forum het ‘n aantal resolusies en aanbevelings gemaak. Twee daarvan is die Nusa Bali-verklaring as ‘n verbintenis deur die wêreldparlement om klimaatsverandering te bekamp en die oplossing van die Oekraïne-Rusland-konflik om dialoog en diplomasie te bevorder.

Puan het verklaar dat sy die IPU-resultate volgende Oktober na die P20-forum sal bring om die aandag van globale parlemente te trek, aangesien die P20 ‘n agenda is vir die vergadering van parlementêre voorsitters van G20-lande.

“Die resultate van die 144ste IPU verteenwoordig die belange van verskeie parlemente in die wêreld, veral hoe ons veg vir verskeie dinge oor die kwessie van klimaatsverandering,” het Puan verduidelik.

Die sukses van Indonesië om die 144ste IPU te hou, is herhaaldelik deur IPU-president Duarte Pacheco oorgedra. Selfs Pacheco het genoem dat die Rwandese afvaardiging die voorbeeld van Indonesië moet volg omdat die 145ste IPU in Kigali gehou sal word.

“Rwanda, jy moet hard werk, om te kompeteer met mev. Maharani se werk, siende hoe suksesvol Indonesië is om hierdie vergadering te hou,” het Duarte Pacheco by die afsluiting van die 144ste IPU, Donderdag (24/3) gesê.

Die visepresident van die Rwandese Senaat, Espérance Nyirasafari, in die IPU-vergadering het ook Indonesië se sukses erken. Hy het ook die Balinese mense geloof.

“Die mense is vriendelik, gasvryheid goeie gedrag, en die ordelike verloop van die verhoor. Dankie aan die Indonesiese parlement vir die suksesvolle hou van hierdie vergaderingsessie,” het hy gesê.

Intussen het die Italiaanse afvaardiging gesê dat die implementering van die 144ste IPU fantasties was en die Viëtnamese afvaardiging het gesê dat die 144ste IPU die hoogste gehalte sessie van die wêreld se parlementêre vergadering was.

Toe sekretaris-generaal van IPU Martin Chungong het verklaar dat Indonesië se sukses met die hou van die 144ste IPU nie net uit die implementeringsproses gesien word nie. Maar ook vanweë die inhoud en idees wat Puan na hierdie forum gebring het.

“Hierdie vergadering is baie trots. Dit kan gesien word uit ons statistieke, van die afgevaardigdes wat 110 lande verteenwoordig het wat dit bygewoon het, 39% van hulle was vroue en 27% was jong parlementariërs,” het Chungong verduidelik.

“Die huidige IPU-vergadering is dus baie relevant omdat dit deelname van verskeie groepe behels. En die idees wat deur mev. Puan Maharani oorgedra is, is wyd aanvaar vir ons verbintenis tot die wêreldparlement,” het hy afgesluit. (RO/OL-10)


.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae