Hoof van KSPSI; As daar ander partye is wat ‘n KSPSI-kongres hou is dit onwettig

  • Whatsapp

Read More

Die DPP van die Konfederasie van Alle Indonesiese Vakbonde (KSPSI) het partye namens KSPSI gewaarsku om ‘n kongres te hou om hulle te ontmoedig. Omdat dit op grond van die resultate van die X KSPSI-kongres op 16 Februarie 2022 by die South Jakarta Manpower Office (Disnaker) geregistreer is, tesame met veranderinge in bestuur.

“En hulle het ‘n antwoord ontvang wat sê dat hulle die versoek ontvang het om die verandering in die bestuur van die DPP KSPSI Congress X aan te teken deur hul brief Nommer: 1988/-1,835.3 gedateer 23 Maart 2022,” het Jumhur Hidayat, hoofvoorsitter van die KSPSI DPP, gesê. tydens ‘n perskonferensie by Kopi Politics, Paku Buwono-streek., Suid-Jakarta, Vrydag (25/3).

Jumhur het bygevoeg dat die KSPSI as gevolg van die X-kongres in ooreenstemming was met Wet No. 21/2000 op Arbeidsunies. Dit bevestig verder dat KSPSI by die Mannekragkantoor (Disnaker) geregistreer is.

Op dié manier, het Jumhur gesê, gebaseer op die brief van die South Jakarta Manpower Service, is die X KSPSI-kongres wettig en grondwetlik. Dit kan ook gebruik word as ‘n instrument vir legitimiteit, publikasie en regsaansien aan verwante agentskappe.

“Daarom is enige iemand wat in die naam van KSPSI optree om ’n kongres te hou, ’n onwettige daad,” het die pro-demokrasie-aktivis gesê.

Boonop, het Jumhur gesê, die kopiereg vir beide die KSPSI-naam en die logo wat op 24 Januarie 2008 deur die Ministerie van Regte en Menseregte (Kemenkumham) opgestel is, bestaan ​​steeds in die DPP KSPSI as gevolg van die X-kongres op Februarie 16, 2022.

Verder het Jumhur ook genoem dat tot op hede 13 lidvakbondfederasies by KSPSI aangesluit het, naamlik Tekstiele, Leerklere (TSK), Metale, Elektronika en Masjinerie (LEM), Transport Indonesia (TI), Maritieme Indonesië (MI), Sigarette, Tabak, Voedsel en Drank (RTMM), Bou- en Openbare Werke (BPU) Indonesiese Seevaarders-eenheid (KPI), Chemie, Energie en Mynbou (KEP), Onderwys regdeur Indonesië (KSI), Apteek en Gesondheid (FARKES), Landbou en Plantasie ( PP), Hout en Bosbou (KAHUT), en Druk-, Uitgewers- en Inligtingsmedia (PPMI).

“In die nabye toekoms sal dit toeneem met die toetrede van 6 (ses) nuwe Federasies,” het Jumhur weer gesê.

Hulle is die Federasie van Toerisme en Kreatiewe Ekonomie Werkersvakbonde (PAREKRAF), Kuns en Vermaak (SH), Indonesiese Migrante (MI), Buitelandse Werkers (PA), Regering Ere Onderwysers (GHP) en die Federasie van Handel, Bankwese en Versekering Vakbonde (NIBA), wat die totaal op 19 lidfederasies van vakbonde te staan ​​bring. Intussen is 20 van die 23 DPD met ongeveer 220 DPC regdeur Indonesië die Vertikale organe van die KSPSI DPP. (OL-13)


.

Related posts

Maak 'n opvolg-bydrae